Alles over Joomla extensies: Een Joomla extensie is extra functionaliteit welke toegevoegd wordt in het CMS. Wanneer standaard functionaliteit van Joomla niet voorziet in een specifiek noodzakelijke functie gaan we Joomla uitbreiden met een extensie. Installatie, configuratie, aanpassing en support van veilige, betrouwbare Joomla extensies wordt verzorgd door WebsiteMet.

Voordelige aanschaf van Joomla extensies:
Bij nieuwe websites en voor vaste klanten gelden speciale kortingen!extensies voor Joomla

Uitbreidingen zoeken

Er bestaan een groot aantal zeer gewaardeerde uitbreidingen, gratis of commercieel. Soms zijn de gratis versies compleet, soms gedeeltelijk functioneel of gaat het om probeerversies. Er is tijd en inzicht nodig om geschikte uitbreidingen te vinden en deze correct te installeren en te configureren. Gratis versies kunnen evenzo professioneel presteren als betaalde. De commerciële leveren een licentie voor een bepaalde periode.

Betrouwbare Joomla extensies: Zie de officiële extensie lijst op de JED (de Joomla Extensies Directory), onderverdeeld in categoriën om het zoeken te vergemakkelijken. Het aanbod varieert van uiterst simpel tot bijzonder geavanceerd.  Het is onmogelijk om op de hoogte te zijn van alle uitbreidingen.

Onbetrouwbare Joomla extensies: Lees: Joomla VEL.

Andere benamingen voor extensies: Een uitbreiding of extensie kan een component, module, plugin, template of taal zijn of een combinatie van deze 5. Er bestaan ook verbeteringen of variaties op standaard functies.

Installeren van extensies

Joomla extensies installeren en configureren kan alleen wanneer u de volledige rechten in het CMS heeft (als super administrator).

Aan de huisstijl aanpassen

Een extensie kan een eigen ontwerp tonen wat afwijkt van de huisstijl of het website ontwerp. Wanneer deze het toelaat om de css of html te overschrijven kan een extensie volledig aangepast worden aan het ontwerp en typografische layout van de website.  

Vertalen

Joomla heeft optioneel een Nederlandse vertaling inclusief de standaard extensies. Maar extra Joomla extensies zijn niet altijd in het Nederlands. Taalbestanden zijn dan de oplossing. Er kunnen ook overrides gemaakt worden van bestaande taalbestanden als de vertaalde tekst niet naar wens is of niet aansluit op de doelgroep. Het vertalen van een woord of regel uit een (.ini) taalbestand is zeer eenvoudig in Joomla.

Wordt Joomla trager met uitbreidingen?

Als er veel extensies worden toegevoegd aan het systeem kan een webite trager worden. Traagheid van een website kan echter ook andere oorzaken hebben, zoals webhosting, een slechte template, slecht geschreven uitbreidingen, onnodig grote afbeeldingen of bestanden die wel geladen worden, maar geen functie dienen. Een professionele websitebouwer is hierop bedacht. Er bestaan overigens ook extensies die de website juist sneller maken.

Commerciële licenties

Licenties voor commerciële extensies zijn een afgesproken periode geldig. Binnen deze periode (meestal een jaar) heeft men recht op gratis updates. Na een licentie periode mag men de software blijven gebruiken. Sommige aanbieders bieden een optie voor een lifetime licentie. Soms is een licentie geldig voor 1 specifieke website.

Iedere aanbieder heeft eigen voorwaarden, support en service beleid. De aanbieders zijn verantwoordelijk voor de juiste werking van de software, de websitebouwer voor de afspraken met de klant (aanschaf, extensie installeren, configureren en onderhoud).

Uitbesteding

Zoeken, aanschaffen, installatie, aanpassen aan de huisstijl, vertalen, configuratie en onderhoud van een extensie voor een gewenste functie kunt u uitbesteden aan WebsiteMet. Aanschaf via WebsiteMet is bovendien meestal goedkoper.