Joomla CMS | Een volledig Content Beheer Systeem

Een CMS is een content beheer systeem waarmee een website vanaf een apparaat verbonden met internet inhoudelijk wordt beheerd (op desktop, laptop, mobiel, tablet). Het Joomla CMS is gebruiksvriendelijk en compleet. Wel iets moeilijker dan Wordpress met een goede reden. Er zitten standaard functies in die nodig zijn voor een volledig CMS. Dit is een groot verschil met WP wat direct opvalt bij binnenkomst in het CMS. Om alles te leren begrijpen van die standaard functies kost enige tijd. Het hoeft niet allemaal altijd en gelijk gebruikt te worden, het kan.

Voor inhoudelijk beheer valt het allemaal reuze mee. Inhoud toevoegen, bewerken, verwijderen, archiveren, pagina url's in menu's opnemen of in tekst is vrij eenvoudig. Om van alle functies op een juiste wijze gebruik te maken kan voor de starter ingewikkeld zijn. Afhankelijk van het inzicht en niveau. Met Joomla support, een goede instructie uit een boek of online Joomla handleidingen (zoals de joomla.org website!) zijn alle werkzaamheden snel te leren. De help functie binnen het CMS biedt ook veel steun.

De standaard functies zijn absoluut de moeite waard om de website beter te presenteren aan het publiek én zoekbots. Deze indexeren de website voor zoekmachines. In de basis voldoet Joomla aan de eisen en voorwaarden die gestelt worden aan een CMS vandaag de dag. Het is op de toekomst voorbereid.