Joomla support en info: Ik geef uitleg aan klanten per telefoon, email of ondersteuning op locatie. Soms zijn een paar simpele aanwijzingen al voldoende. Het CMS van Joomla is bijzonder gebruiksvriendelijk. Om content toe te voegen of te bewerken is het vrij eenvoudig. Er is enorm veel informatie over Joomla te vinden op internet. In het Joomla CMS worden diverse onderdelen toegelicht in het Nederlands dankzij de vertaling die aangeboden wordt door joomlacommunity.nl Een super goed initiatief van een grote groep enthousiaste Joomla medewerkers.  

JUG - Joomla User Groups

joomla community logoJUG, de Joomla User Groups: Op 10 plaatsen in Nederland komen eens per maand Joomla gebruikers bijeen om relevante onderwerpen te bespreken of te behandelen. De bezoekers zijn professionals en hobbyisten. Met elkaar  Deze maandelijkse bijeenkomsten worden overigens wereldwijd georganiseerd. De joomla community is bijzonder open en democratisch ingesteld. Er werken talloze mensen belangeloos mee aan het project. De JUG bijeenkomsten zijn één voorbeeld van de activiteiten die de community organiseert. De toegangskosten moeten de onkosten dekken, meestal zo'n € 5.- incl koffie en stroopwafel (in Utrecht althans).

Ik ga vaak naar regio Utrecht (in Leidsche Rijn). Joomla User Group zijn te vinden in Arnhem - Nijmegen, Maastricht, Breda, Regio Rotterdam, Zutphen, Enschede, s-Hertogenbosch, Utrecht, Zwolle en Amsterdam. In de agenda van Joomlacommunity leest u de meest recente Joomla events waaronder de bijeenkomsten van de JUGs.

Cursus, boeken, online documentatie, presentaties, fora, Joomla gebruikersgroepen

startpagina Joomla

Er bestaat een groot aanbod van Joomla cursussen en er worden met regelmaat boeken over Joomla en relevante onderwerpen uitgegeven. Diverse websites met fora en documentatie kunnen uitkomst bieden als u een vraag heeft. Op youtube staan interessante presentaties. Een uitstekende website voor meer info over Joomla is deze officiële documentatie Joomla. Google eens naar: joomla manual, joomla boek, joomla handleiding of joomla gebruiksaanwijzing. Too much information en dat is tevens het grote nadeel. Joomla startpagina biedt handige linkjes naar cursussen, opleiding, laatste nieuws, recente updates.→ Het is handig om info en advies te vragen aan de experts op dit gebied.

Support voor extensies:

Voor advies, support, installatie en configuratie van Joomla extensies. Lees meer over uitbreidingen op de standaard functionaliteit op extensies voor Joomla