website onderhoud uitbesteden

Website onderhoud

Website onderhoud en hosting gerelateerde werkzaamheden uitbesteden aan de specialist als u geen tijd of inzicht hebt om de site technisch te onderhouden. Onderhoud en kwalitatieve webhosting zijn essentiële voorwaarden voor het optimaal functioneren van een website. Wanneer kwaliteit en zorg achterwege blijft vermindert de prestatie op gebied van snelheid en aantal bezoekers. Er ontstaan veiligheids risico's voor de website zelf, de beheerder én bezoekers.

Behalve regelmatig onderhoud zijn effectieve preventieve maatregelen nodig om ellende te voorkomen: goede website beveiliging en back-up. Plugins en extensies zorgen voor extra beveiliging. De meest voorkomende gevolgen van websites die niet of slecht worden onderhouden:

  • Functies vallen uit.
  • De website wordt steeds trager.
  • Daling in zoek-resultaten en aantal bezoekers.

Het is een glijdende schaal naar beneden. De gevolgen van achterstallig onderhoud en negeren van preventieve maatregelen wordt een groot probleem. Onnodig hoge kosten en frustratie zijn het gevolg. Een verwaarloosde site is een makkelijk doelwit voor hackers. Als er geen backup bestaat zit er vaak niets anders op dan een nieuwe website te laten maken. Veiligheid voor u én uw bezoekers hoort voorop te staan. En bovendien: Google zet kwalitatief goede websites hoger in de zoekresultaten.

Website backup met Akeeba

Mocht het ooit misgaan met een website en is er geen redding meer mogelijk dan is een back-up de oplossing. Voor Joomla bestaat een bekende extensie om volledige copy te maken van de bestanden inclusief de database: Akeeba.

Een kwalitatief goede webhosting partij zorgt voor back-ups. Afhankelijk van het soort hostingpakket heeft u beschikking over een recente back-up van de dag of dagen en zelfs weken of maanden terug. Bij een te late constatering van een hack is het noodzakelijk om te beschikken over oudere back-ups. Het is heel verstandig om met regelmaat een download van Akeeba te bewaren op een locale computer. Neem deze extra dienst erbij als u WebsiteMet onderhoud laat verrichten.

Onderhoudskosten

Met een website onderhoudspakket of afspraak worden updates en upgrades binnen 24 uur na na het verschijnen van een officiële Joomla security update uitgevoerd inclusief extensies. Daarbij wordt regelmatig gecheckt op verdachte veranderingen. Zeker voor websites met veel en geavanceerde extensies is het raadzaam dit onderhoud uit te besteden. Kosten zijn mede afhankelijk van geïnstalleerde extensies en complexiteit. Het start tarief voor technisch onderhoud aan een standaard Joomla website:

Aanbieding:
website onderhoudspakket op maat
vanaf
€ 140,- per jaar!

Onderhoudskosten zijn afhankelijk van de complexiteit van de website

* De functionaliteit en type geïnstalleerde extensies op de site zijn van invloed op de totale kosten van de onderhoudswerkzaamheden. Vraag een prijsopgave specifiek voor uw website.


Meer informatie, vragen of wilt u direct een onderhoudsafspraak maken: Neem contact op met Wim Houtman van WebsiteMet op werkdagen ma - di - wo - do - vr  bereikbaar onder 06-38929109 tussen 10:00 en 17:00 uur.

Joomla update, upgrade migratie