• +31638929109

Overname website onderhoud

website onderhoud

WebsiteMet geeft support, advies en hulp in geval van nood voor websites die door anderen zijn gemaakt. Het moet gaan om Joomla of Wordpress websites waarbij de voorkeur ligt voor Joomla vanwege de specialisatie van WebsiteMet. Afhankelijk van de vraag voor advies, ondersteuning of de soort werkzaamheden zal er een analyse onderzoek plaats vinden naar de technische staat waarin de website verkeerd en de condities waarop deze wordt gehost. Overname van technisch website onderhoud behoort tot de mogelijkheid.

Ben je website eigenaar, stel de volgende vragen:

  • Zijn er afspraken gemaakt met het webbureau of websitebouwer over technisch beheer? Bestaat er een offerte?
  • Verzaakt de webbouwer eerder gemaakte afspraken over technisch onderhoud?
  • Valt de prestatie tegen die de website had moeten leveren volgens gemaakte afspraken?
  • Zijn de kosten voor onderhoud buitensporig hoog zonder duidelijke reden?
  • Is het bureau bereikbaar wanneer het nodig is. Reageert het adequaat en onderneemt het snel actie?
  • Maak je je zorgen om (terechte) kritiek van bezoekers over de werking van je website?
  • Weet je wat je moet doen in het CMS of is het allemaal abracadabra. Is het ooit uitgelegd wat je moet doen?
  • Is de website update, betreft het de meest recente versie?

Mogelijk is het de hoogste tijd om actie te ondernemen. Vraag altijd eerst je webbouwer of bureau om orde op zaken te stellen en afspraken na te komen die zwart op wit staan (beste optie) of mondeling zijn toegezegd. Heeft dat allemaal geen zin en ben je er klaar mee overweeg dan om het onderhoud uit te besteden aan een betere betrouwbare websitebouwer. Maak in dat geval een afspraak voor overname van website onderhoud met WebsiteMet, de Joomla specialist met ruim 15 jaar ervaring. Wil jezelf saan de slag met onderhoud dan leg ik graag uit hoe je updates kunt doorvoeren. Maar naast de simpele updates heb je ook nog technisch onderhoud wat niet zo makkelijk is uit te leggen. Beste is om all het onderhoud uit te besteden.

Voorwaarde en advies bij overname:

Webhosting: Bij overname van technisch onderhoud aan Joomla websites door andere partijen gemaakt moet de webhosting voldoen. Soms is een verhuizing gewenst naar een andere kwalitatief betere webhosting partij. WebsiteMet is reseller van Combell en is daar zeer content mee. Het is niet verplicht om deze hostingdienst af te nemen mits de huidige hosting voldoet. Het is mogelijk een advies.

Overdacht gegevens: Informatie overdracht is afhankelijk van de soort werkzaamheden die verricht moet worden is inzage in alles wat te maken heeft met de website noodzakelijk. Inloggegevens voor het CMS, Control Panel, FTP, DataBase en als het nodig is de contact gegevens van degene die de website heeft gemaakt.

Website onderzoek: Akkoord gaan met een onderzoek wanneer dit nodig is om een juist beeld te krijgen van de staat waarin de website verkeerd. Soms is een eerste aanblik op de website en in het CMS al voldoende. Soms is uitvoeriger analyse nodig zoals bij hacking of pogingen daartoe.

Geen website onderhoud?

Zonder technisch onderhoud loopt uw website onnodig risico of werkt na verloop van tijd niet meer optimaal. Het is een kwestie van tijd. Zijn er geen afspraken gemaakt met uw webbureau of websitebouwer wordt het de hoogste tijd om actie te ondernemen. Maak een afspraak voor onderhoud met WebsiteMet.

website hacker proof makenEen Joomla website updaten is een kwestie van één klik op de update button in het CMS. Zorg voor een backup van server bestanden én database of maak gebruik van de Akeeba extensie voor Joomla. Ik leg u graag uit wat de procedure is zodat u voortaan de Joomla updates zelf kunt doen.

webdesign logo websitemet

Gegevens
Adm. Helfrichstr. 26
3454XB De Meern
06 3892 9109
kvk 30249185
remittent