De doelgroep voor Joomla is zeer divers: Joomla wordt niet alleen ingezet door particulieren en kleine MKB bedrijven. Zie ook de indrukwekkende Joomla.org showcase . Deze lijst zegt veel over de kwaliteit en mogelijkheden van het systeem. Het heeft de potentie en mogelijkheden in zich om een uiterst geavanceerde website te creëren. Maar een simpele blog website is zeker ook mogelijk.

Joomla is geschikt voor particulieren, middelgrote en kleine bedrijven bedrijfswebsites (MKB), zelfstandigen zzp freelancers, startende ondernemers, vereniging, stichting, social networks, kunst muziek sector, persoonlijke websites,  camping, artiest, redactie, fanclub, horeca, garage, reclame, journalist, politicus, school, evenementen bureau's, hobby, vacature, sport, overheid, techniek ...etc etc.

 

Voor wie is Joomla geschikt?

'Joomla is geschikt voor iedereen' Dit is een misvatting. Soms lees ik wel eens advertenties of webteksten met soortgelijke tekst en opmerkingen waarbij de vergelijking wordt gemaakt met een tekstverwerker. Of het nu om Joomla of Wordpress gaat of een ander systeem, een waarschuwing is hier op zijn plaats:

Het is een verkeerde veronderstelling er van uit te gaan enkel met de vaardigheid met een tekstverwerker een succesvolle website te krijgen.

Er is inzicht nodig en bereidheid om het CMS te doorgronden. Ga er vanuit dat er een bepaald niveau moet zijn en inzicht. Dit geldt voor alle CMS systemen.

 

Wanneer u zich niet verdiept in uw doelgroep, webteksten, taalgebruik of visuele aspecten zal geen enkele website rendabel worden. Of het nu om een product gaat, een boodschap aan de wereld, een aankondiging van een evenement of wat dan ook. WebsiteMet geeft advies en neemt desgewenst de nodige werkzaamheden geheel of gedeeltelijk over. Op het gebied van SEO en conversie heeft WebsiteMet bovendien zeer veel ervaring. Bespaar u de moeite als u ervan uitgaat dat een website hebben het doel is. Het is een middel om een doel te bereiken.