Wat is website offerte bemiddeling? Website offerte bemiddeling wordt aangeboden door een tussenpersoon of bemiddelingsbureau. Deze wringt zich in de markt van vraag en aanbod. Het bemiddelingsbureau verdeelt offerte aanvragen (de leads) onder 3 tot 6 aangesloten webdesign bureau's of zelfstandige websitebouwers welke matchen met de soort aanvraag. Voor de aanvrager is dit gratis. De aangesloten deelnemers hebben een abonnement bij het offerte bemiddelingsbureau én betalen daar bovenop de kosten per lead. Een aanvrager kan altijd besluiten om niet in te gaan op ontvangen offerte aanbiedingen. Een offerte is tenslotte vrijblijvend.

De offerte aanvragen komen dus alleen terecht in het netwerk van betalende deelnemers. De meeste websitebouwers zijn niet aangesloten bij dit soort bemiddeling, omdat het niet rendabel is. Als WebsiteMet aangesloten zou zijn bij een bemiddelingsbureau wordt een website onder de streep (veel) te duur.

Goedkopere website?

De suggestie wordt vaak gewekt door aanbieders van offertebemiddeling dat het een goedkopere deal oplevert (het zou onderlinge concurrentie bevorderen). Zo'n offerte bureau moet inkomsten verwerven om te kunnen bestaan. Logischerwijze kan het nooit goedkoper zijn. Degene die de website gaat maken moet de leads betalen en berekend de onkosten door aan de consument.

Het Trivago principe en WC eend marketing strategie

Een treffende vergelijking met de zoekmachine voor hotelkamers van Trivago: Een goedkoper hotel zoeken via Trivago gaat nooit lukken. Immers, Trivago attendeert slechts op de prijzen van hun aangesloten bemiddelings of boekingsbureau's (de zogenaamde wij van WC eend marketing strategie). Dat zijn dus niet de hotels zelf. maar is wel wat de reclame suggereert. Rechtstreeks boeken bij een hotel is goedkoper. Maar moet worden gezegd: Het zoeksysteem van Trivago is wel handig voor de consument, maar helaas (of gelukkig?), niet alle hotels zijn erbij aangesloten.

Offerte rechtstreeks bij de websitebouwers

Een website laten maken naar aanleiding van een offerte aanvraag rechtstreeks bij een websitebouwer is altijd goedkoper. Bij direct contact krijg je bovendien direct een idee over de communicatie, sneller advies én een realistische website offerte op maat. Een standaard offerte is niet realistisch voor een website welke op maat gemaakt moet worden.

Duurdere website

Misleidende offerte bemiddelings bureau's beloven u goedkopere websites. Zij suggereren 40 tot wel 60% goedkopere websites dan via een offerte aanvraag rechtstreeks bij een websitebouwer. Het tegendeel is waar.

Houden alle tussenpersonen en B2B offerte bemiddelingsbureaus zich bezig met misleiding? Nee, en er is niets mis mee om een passende vergoeding te vragen voor bemiddeling. Maar een website wordt daardoor altijd duurder én de keuze beperkter.

Het vinden van een geschikte websitebouwer

Het vinden van een geschikte websitebouwer of webdesignbureau kan ingewikkeld zijn. Mijn advies is om eerst te zoeken via zoekmachines naar trefwoorden als websitebouwer, website advies, webdesign bureau, wat voor soort of type website bestaan er / heb ik nodig. Ook de regio of plaats kan in jou belang zijn. Het is tenslotte belangrijke essentiële informatie welke nodig is om bij de juiste persoon uit te komen.

Rechtstreeks een website offerte aanvragen