Webhosting FAQ. Veel gestelde vragen over groene webhosting

Wat is webhosting

Om een dynamische website zoals Joomla of Wordpress te kunnen laten functioneren zijn een database en bestanden op een webserver vereist. Dit wordt verzorgd door een webhosting bedrijf die ergens datacentra beheren. Er is veel energie nodig om webpagina's naar apparaten van bezoekers te sturen.

Waarom zou webhosting groen moeten zijn?

De hoeveelheid energie die verbruikt wordt om webpagina's naar apparaten van bezoekers te sturen is wereldwijd gemeten enorm. Met groene duurzame webhosting waarbij de energie is opgewekt door wind of zon levert u een aanzienlijk minder schadelijke bijdrage aan onze wereld

Is groene webhosting duurder?

Nee, groene webhosting is niet duurder dan grijze. Geen reden om niet voor groene hosting te kiezen zult u denken. Voor sommige websites met een bepaald onderwerp of boodschap is het zelfs tegenstrijdig of raar als ze grijze energie verbruiken. En toch gebeurt het. De meste internet gebruikers staan er vaak niet bij stil.

Kan ik websites controleren op groene of grijze hosting?

Ja. De Green Web Foundation is een organisatie waar u websites kunt controleren op groene of grijze webhosting. Benieuwd welke websites groen gehost worden? Doe de greencheck bij de The Green Web Foundation

Kosten voor webhosting

De abonnementsprijzen voor diverse aanbieders verschillen enorm. Het heeft normaal gesproken te maken met kwaliteit. Ook hebben enkel (dure) webhosters de zaken niet op orde. Ik heb zeer goede ervaringen met combell.nl Als optie biedt ik deze groene hosting aan als reseller. Uw website verdient veilig onderdak in deze ideale snelle server omgeving. Ik verzorg alles m.b.t. de hosting werkzaamheden. De jaarlijkse hostingkosten: € 150,- U heeft er geen omkijken naar.
Als u deze hosting werkzaamheden geheel of gedeeltelijk zelf wil doen krijgt u op verzoek inzage en beheer in alle mogelijkheden die de webhosting biedt zoals de domeinnaam, sub-domeinen, databases, ftp, emailboxen, backups, server opslag, SSL, DNS settings.