• +31638929109

Joomla nieuwste versie 3.9.28

Joomla meest recente versie is 3.9.28  Heeft u nog een oude versie (1 1.5, 1.6  1.7 of 2.5) laat uw joomla website z.s.m. migreren naar de laatste versie 3. Ook de php versie.

website update

Joomla updates

Maak altijd gebruik van de laatste stabiele Joomla versie. De reden is omdat oude versies (d.w.z. ouder dan versie 3) niet meer worden ondersteund door de Joomla ontwikkelaars. Er verschijnen voor oude Joomla versies geen updates meer, met alle risico's. De enige oplossing is een upgrade ook wel migratie genoemd. Joomla onderhoud uitbesteden is in dit geval het beste advies.

Website onderhoud uitbesteden is uiteindelijk tijd- en kostenbesparend. Het verschonen van een website na een hack is een tijdrovende klus. Laat uw website geen gewillige prooi zijn van hackers. Behalve Joomla zelf zullen er meestal ook extensies moet worden geupdate. Wanneer deze voldoen aan de Joomla richtlijnen zal een update geen problemen opleveren.

Regelmatig krijgen websites te maken met vernieuwde protocollen en integratie van webservices. Denk aan de captcha-reCaptcha funtie van google of falende integratie met facebook, twitter etc. Ook dit onderhoud kan uitbesteed worden aan WebsiteMet.

PHP versie check

Ook de php versie van uw webhosting pakket is van belang voor een goed en optimaal functioneren van een website. De aanbevolen php versie voor joomla is 7.4 +.  Versie  5.3.10  is de minimale php versie voor Joomla 3.x .Oude versies werken trager en zijn begrijpelijker wijze ook makkelijker voor hackers om er mee te rommelen en erger. Hosting aangeschaft via WebsiteMet is voorzien van de meest veilige php versie welke zonder problemen overweg kan met de extensies in uw website.

Waar vind ik de php versie in het joomla CMS?

In het CMS van Joomla vind u onder het tabje Systeem systeeminformatie. Daar kunt u checken welke php versie actief is voor uw website. Wellicht kunt u de versie aanpassen of verhogen bij uw webhoster (via een service of cpanel). Kan dat niet dan moet u vragen aan de webhoster of zij de php versie kunnen aanpassen. Op de officiële Joomla website staan alle minimale en en aanbevolen (technische) vereisten en instellingen. Gaat het allemaal boven de pet, geen probleem, laat WebsiteMet uw website onderhouden.

webdesign logo websitemet

Gegevens
Adm. Helfrichstr. 26
3454XB De Meern
06 3892 9109
kvk 30249185
remittent