Maak altijd eerst een backup voordat u update. De extensie Akeeba backup is hierbij tijd besparend. Voer geen upgrade uit naar Joomla 5 als dit in het CMS wordt aangegeven zonder eerst alle extensies en de template(s) te controleren op hun compatibility met versie 5. Die melding kan worden uitgezet bij options en een plugin. Zodoende zal het CMS alleen melding geven over updates voor Joomla 4.

Upgraden naar versie 4?

Heeft u nog een oude versie 3, deze werd tot 17 augustus 2023 ondersteunt. Het is aan te bevelen deze z.s.m te upgraden naar versie 4 of deze vaak ingewikkelde taak uit te besteden. Ook is de php versie die de webhoster levert van groot belang.

Extensies en template uit Joomla versie 3 voor Joomla 4

Een upgrade naar versie 4 kan als alle extensies compatible zijn met Joomla 4. Een aantal developers zijn niet van plan om hun software aan te passen aan Joomla 4. Er moet dan gezocht worden naar alternatieven om functies die noodzakelijk zijn om te zetten naar andere extensies of templates. WebsiteMet voert dit gecompliceerde onderhoud uit in opdracht. Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Wanneer de template niet compatible is met Joomla 4 en de developer geen intentie heeft deze aan te passen is het een probleem wat prima opgelost kan worden. Hier is vaak een aantal uren onderzoek voor nodig wat in rekening wordt gebracht. Daarna wordt een offerte gemaakt voor de daadwerkelijke upgrade.

 

 Terug naar Nieuws overzicht