Doelstelling, missie

Met bijzonder veel interesse, motivatie en plezier realiseer ik professionele websites voor particulier en bedrijf.

Sinds 2008 zelfstandig websitebouwer

Ik ben sinds 2008 officieel zelfstandig websitebouwer ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. In 2004 had ik een nieuwe uitdaging nodig na mijn werk als video editor en cameraman. Het internet had al geruime tijd mijn aandacht. Items welke werden uitgezonden door RTV Utrecht, kwamen deels ook online te staan op een website gericht op de wijk Lombok.  Met horten en stoten herinner ik mij. Je had een snelle verbinding nodig. Er ontstonden ongekende mogelijkheden voor de rol van media op internet. Mede door de toenemende snelheid en kwaliteit van streaming media, nieuwe geavanceerde hosting technieken en de aandacht van het publiek. De invloed op maatschappelijke ontwikkelingen was nog vaag, maar de verwachtingen waren hoog gespannen. Vandaag de dag lijkt internet met al haar mogelijkheden zo normaal, maar dat was het allerminst destijds.

Gedreven door nieuwsgierigheid studeerde ik verder hoe je een website kon maken (HTML, CSS, JavaScript). Ik startte met een studie PHP MySql, XML, HTML, CSS en Flash bij Opatel in Rotterdam. Met die kennis kon ik een CMS bouwen voor een klant (website beheer) en een mooie professionele functionele website bouwen. Ik raakte tijdens een stage bij een startende website en webshop bouwer in Gorinchem (wizzbizz) onder de indruk van het Mambo CMS wat kort daarna verder ging als Joomla, een open source project en gratis! Het was veel geavanceerder dan ik ooit zou kunnen bouwen besefte ik mij. Ik stortte mij volledig op Joomla! Met z'n allen betekend dat in het Swahili. Een dergelijk professioneel CMS met zoveel mogelijkheden is in feite onbetaalbaar. Open Source projecten zoals bijvoorbeeld PHP, MySql en CMS systemen die daar gebruik van maken zoals Joomla en Wordpress met al hun vrijwilligers hebben het succes van internet voor iedereen mede mogelijk gemaakt.

Zonder de open source gedachte van internet software ontwikkelaars zou mijn werk als websitebouwer en adviseur niet zo professioneel kunnen zijn als nu. Ik ondersteun de open source community van harte en pas deze toe in de praktijk door deze kennis te delen. Joomla is één van de open source projecten waarin ik mij gespecialiseerd heb. Websites zijn nooit klaar, zo ook mijn studie en onderzoek naar de diverse mogelijkheden op gebied van seo, conversie en marketing.

Open Source

Open Source wordt vaak verkeerd geïnterpreteerd. Bij open source gaat het om het beschikbaar stellen van nieuwe technologie voor iedereen die het wil gebruiken of er een bijdrage aan wil leveren door verbeteringen voor te stellen. Die worden natuurlijk eerst getoetst. Zo blijft PHP altijd in ontwikkeling. Dat moet ook wel, omdat alle web technologie zich ontwikkeld in een richting die innovatief is. Er komen steeds meer mogelijkheden binnen bereik. Zo ook voor CMS systemen die aangepast moeten worden. Vandaar ook die updates en upgrades van Joomla. Gratis, maar zoals iedereen weet, niets is gratis. Een website brengt kosten met zich mee, het is een investering. En het levert ook iets op, rendement in de vorm van geld of aandacht. In die zin levert open source een enorme boost voor economie en werkgelegenheid, maatschappelijke ontwikkeling, verspreiding van kennis, informatie, etc

Een CMS als Joomla of Wordpress wordt onbetaalbaar wanneer het speciaal voor een website moet worden gemaakt.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Wim Houtman  

030-8780146  

vCard 

privacy verklaring 

disclaimer  

sitemap  


open source

Deze website maakt gebruik van cookies
om u een optimaal werkende website aan te kunnen bieden.

Ja, ik wil een goed werkende website:

WebsiteMet
De Meern - Utrecht
030-8780146

Met dank voor uw bezoek aan websitemet.nl

Heeft u nog vragen? Bel met 030-8780146

Met vriendelijke groet,
Wim Houtman
WebsiteMet