offerte webdesign misleiding leugens

Website offerte bemiddeling

Levert een website offerte via een offerte bemiddelingsbureau een goedkopere website op zoals wordt beloofd? Het argument onderlinge concurrentie wordt dan genoemd. Alsof die concurrentie niet bestaat zonder deze bureau's. Hoe het werkt: Offerte bemiddeling om een website te laten maken vraagt u gratis en vrijblijvend aan bij een commerciële tussenpersoon, een B2B bureau. Deze offerte aanvraag wordt verdeeld onder 4, 5 en soms meer aangesloten webdesign bureau's of websitebouwers. Deze doen hun best om de opdracht binnen te krijgen. Daar zijn tijd en kosten mee gemoeid die de aanvrager uiteraard niet hoeft te betalen. Offertes zijn immers per definitie gratis en vrijblijvend. Per lead of aanvraag betalen zij gemiddeld € 50,-. Ook als de lead naar een concurrent gaat.

Na 4 á 5 leads komt er in theorie een opdracht. Er is dan € 200 tot € 250 betaald door de websitebouwer aan het B2B bemiddelingsbureau. De kosten die gemaakt worden en tijd om de offertes te maken zijn voor rekening van de websitebouwer. Tenzij er een grondig onderzoek moet plaatsvinden  is dit een normale gang van zaken. In theorie zou een website op deze manier dus € 200,- tot € 250,- duurder uitvallen. De praktijk leert ons dat offertes best vaak niet persé leiden tot een opdracht. Was dat maar waar. De kosten zullen dus nog veel hoger liggen.

Wie gaat dat uiteindelijk betalen? Sowieso de websitebouwer en deze zal het verrekenen met z'n klanten. Een website van € 750,- kost dan plotseling minimaal € 1000,-  omdat er iemand tussenzit die een graantje mee wil pikken in deze sector. Best en groot graantje 33% voor zo weinig werk.

Natuurlijk is er helemaal niets mis met bemiddeling, B2B, maar als er leugens worden gespuit naar het niets vermoedende publiek vind ik dat een zeer kwalijke zaak (zie de link onderaan naar mijn blog over dit onderwerp, hoe men fake logo's, fake reviews en leugens inzet om klanten te werven). Vaak zie je ook bij dergelijke profiteurs dat zij ressellers het vuile werk laten opknappen zodat ze zelf buiten schot blijven. Die ressellers blijken dan meestal ook nog zelf websitebouwers te zijn of hebben vriendjes naar wie de leads gaan. Raad maar waar de krenten in de pap naar toe gaan. Sommige vinden dit slim. Ik noem het misleiding.

Offerte aanvraag rechtstreeks bij een websitebouwer

Een website laten maken naar aanleiding van een offerte aanvraag rechtstreeks bij een websitebouwer is natuurlijk altijd goedkoper dan via offerte bemiddeling van een commerciële tussenpersonen of B2B bureau's. Bij direct contact krijgt u bovendien veel sneller advies én een realistische website offerte.

WebsiteMet is niet aangesloten bij geen enkel offerte bemiddelings bureau. Het is wel overwogen, maar na een grondig onderzoek bleef er niet één B2B over waar ik iets aan zou kunnen hebben. Ik wil daar best wel voor betalen, maar dan moet er iets veranderen in de kosten verhouding én de communicatie. Mocht u WebsiteMet vermeldt zien staan bij dergelijke websites kunt u het melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Goedkopere website? Vergelijk website offertes

Offerte bemiddelings bureau's beloven u goedkopere websites. Zij suggereren vaak 40 tot 60% goedkopere websites dan via een offerte aanvraag direct bij een websitebouwer. Het is een misleidende verkoop truc. Probeer het eens en vraag ook een offerte aan rechtstreeks bij een websitebouwer of webbureau om te vergelijken. De enige voorwaarde is dat u eerst een gesprek heeft met WebsiteMet. Zonder gesprek krijgt u een prijsindicatie welke minder accuraat is en geen basis kan zijn voor een overeenkomst. Een offerte is dat wel.

Wilt u hier meer over weten? Lees mijn blog over website offerte bemiddeling, over misleiding, fake reviews, fake logo's.