• +31638929109
Website realisatie

Bij WebsiteMet een website op maat optimale website creatieve website bedrijfswebsite persoonlijke site zakelijke website betaalbare website website met LMS succesvolle site e-learning site community website website met forum bedrijvenindex webwinkel cursus website succesvolle website doeltreffende website webshop laten maken

Website realisatie

Advies en info voor particulier, zelfstandig ondernemer, klein bedrijf, stichting, vereniging en eenieder die een professionele website wil laten maken door de specialist.

Een nieuwe website laten maken door een ervaren websitebouwer is de snelste manier om online te komen. Uitbesteden aan de specialist met kennis van zaken is het advies. Ik geef advies aan iedereen die een professionele website wil laten bouwen. Er bestaan heel veel mogelijkheden voor ieder budget. Ik heb mij na onderzoek van de belangrijkste systemen in 2008 de keuze gemaakt om mij te specialiseren in Joomla. WordPress, het eenvoudigere CMS, behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Op deze site is veel informatie te vinden over andere mogelijkheden, voordelen en nadelen. Zeer grote kans dat je uiteindelijk toch kiest voor zichzelf bewezen open source systemen zoals Joomla of WordPress.

Wat voor soort nieuwe website wil je laten bouwen?

De meeste mensen en bedrijven willen kant en klare websites waarbij de inhoud door de eigenaar zelf kan worden toegevoegd. Het liefst vandaag online, binnen 24 uur. Als dit het enige doel is zijn we snel klaar en krijg je voor heel weinig euro's waar je om vroeg inclusief professioneel template design. Natuurlijk besef ik als ervaren websitebouwer dat er veel meer wensen zijn.

Een goedkope basis of standaard website is heel wat anders dan een maatwerk site of een optimale website op maat. Daarom wil ik altijd eerst een gesprek. Heel belangrijk wanneer je succes verwacht van de website en daarmee groei van je omzet, meer klanten of toenemende aandacht op internet van je doelgroep. Relevante informatie en goed advies is noodzakelijk zodat je geen spijt krijgt van je keuze of achteraf geconfronteerd wordt met hoge kosten. Aan aannames heb je niets. In de offerte welke volgt staat wat de overeengekomen werkzaamheden zijn, het doel van de nieuwe website en de prijs.

WebsiteMet maakt websites optimaal, succesvol, doeltreffend, creatief, persoonlijk, zakelijk en last but not least betaalbaar. Particuliere of bedrijfswebsites, LMS, e-learning, community, met een forum, bedrijvenindex, webwinkel, online cursus, webshops etcetera etcetera.

lees meer over soorten en type websites  en vaak gestelde vragen op FAQ Website laten maken

Aandachtspunten bij website laten bouwen

Bij de ontwikkeling van een website wil ik als websitebouwer zoveel mogelijk weten. Zodoende kan ik een offerte opmaken en zal alles duidelijk worden voor beide partijen.

 • Doelgroep: Wie wil je bereiken met je website (ontwerp, design, inhoud) en op welke apparaten (responsive websites op desktop, tablet, mobiel).
 • Doel: Wat moet de website gaan doen (zoals vindbaarheid, in- verkoop, leveren van info, evenementen, redactie hiërarchie, community etc.)
 • Inhoud: Hoeveel pagina's zijn er nodig, de onderwerpen, afbeeldingen of video.
 • Design: Bestaat er een huisstijl, uitkiezen van een template ontwerp en aanpassingen.
 • Functionaliteit: Wat is essentieel om het doel te bereiken (alle uitbreidingen op het standaard CMS)
 • Kosten: Van extensies, licenties, add-ons of plug-ins, template ontwerpen of aanpassen, domeinnaam, hosting, afbeeldingen.
 • Oplevering: Mag het enkele dagen, weken of maanden duren of is er haast bij. Een datum.
 • Onderhoud: Na de oplevering is het zeer verstandig om de site technisch te laten onderhouden.
 • Soort webhosting: Kwaliteit heeft een prijs.
 • Prioriteit: Wellicht zijn er onderdelen die niet direct prioriteit hebben, maar in de toekomst wel een rol gaan spelen. De keuze welk systeem gekozen wordt is erg belangrijk.
 • Support: Service wordt normaal gesproken altijd gratis gegeven, maar support is onmisbaar als de vragen ingewikkelder worden.
 • Zoekmachine optimalisatie: Is het nodig om inzicht te krijgen in bezoekers van je website (welke pagina's worden gelezen en hoe lang, vanaf welke locaties wordt de site gevonden. Google Analytics en Web Search Console behoren tot de mogelijkheden. Handig bij het optimaliseren.
 • Integratie: Van sociale media en netwerken. Altijd goed voor meer bezoekers.
 • Mail: Is e-mail met de domeinnaam mogelijk en wordt er uitgelegd hoe deze te ontvangen in een email programma op desktop en mobiel?
 • Is een effectieve internetmarketingstrategie wenselijk?
 • Vragen stellen: Heb je een vraag, stel deze. Aannames zijn zeer onverstandig om vanuit te gaan.

Waar moet je nog meer op letten? Wellicht zijn er nog andere zaken die belangrijk zijn tijdens de eerste bespreking en hierboven niet genoemd zijn. Iedere website is immers uniek. Op de website checklist vind je meer belangrijke aandachtspunten, tips, hints en valkuilen. Aannames zijn altijd onverstandig om ergens vanuit te gaan.

Gratis: Laat je nooit verleiden door termen zoals gratis, korting, aanbieding etc. Daar is niets mis mee, maar uiteindelijk zal een websitebouwer of bureau niets van z'n bord laten eten en de kosten onder de streep in verhouding laten zijn met de waarde van het geboden werk. Grote prijsverschillen hebben te maken met zaken als kwaliteit, professionaliteit, specialiteit, snelheid, bereikbaarheid, service en support. Dat er ook webdesigners en bouwers actief zijn die het niet zo nauw nemen met hun verantwoordelijkheid of extreem hoge kosten rekenen voor het werk is een publiek geheim. Andersom komt ook voor, maar veel minder.

Om websites te laten maken kun je terecht bij zelfstandige webbouwers, vaak onafhankelijk en zelfstandig werkzaam als zzp, internet- of webdesignbureau's, marketingbureau's en enkele internet service providors.

webdesign logo websitemet

Gegevens
Adm. Helfrichstr. 26
3454XB De Meern
06 3892 9109
kvk 30249185
remittent