• +31638929109

Wat is AMP?

AMP logoAccelerated Mobile Pages zijn mobiel vriendelijke webpagina's. AMP is een open source initiatief van google met doel webpagina's zo efficient mogelijk weer te geven op mobiele telefoons. Langzaam ladende pagina's behoren tot het verleden. Irritante advertenties zul je op een AMP pagina niet tegenkomen. Mobiele gebruikers herkennen een AMP pagina aan het bliksemschicht logo amp icon mobile page wat verschijnt bij zoekresultaten op een mobiel.

Google toont bij zoekresultaten op mobiel de AMP versie van een webpagina boven een responsive versie of als die ook niet bestaat de desktop versie van die pagina. AMP is overigens geen opvolger of vervanger van de responsive techniek, het heeft een ander doel.

Hoe werkt AMP?

Achterliggende broncode voor webpagina's wordt volgens de amp methode gestript, daar komt amp-html en js voor in de plaats en opgeslagen in de cache op google CDN's servers. Dat is tevens een reden waarom het zo snel werkt. De inhoud wordt gegoten in een spartaanse supersnelle template. Websitebouwers hebben daar enige invloed op, maar niet echt veel.

 

 

 

 

webdesign logo websitemet

Gegevens
Adm. Helfrichstr. 26
3454XB De Meern
06 3892 9109
kvk 30249185
remittent