Het succes van een website

Hoe krijg je een succesvolle website? Ik wil eerst twee veronderstellingen uit de weg ruimen. Allereerst, het is geen geheim. Website succes heeft te maken met inzicht, kennis en ervaring op gebied van website én zoekmachine optimalisatie (SEO). Ten tweede: investering in SEO biedt geen garantie op een succesvolle of winstgevende website. Het is wel een uitstekend middel om online succes te bereiken. Diverse factoren spelen daarbij een rol.

Dat grote bedrijven meer kans maken op een hogere positie in de google zoekresultaten vanwege de hoogte van hun budget is een onjuiste veronderstelling. Een website van een kleine ondernemer kan juist in het voordeel zijn. Een website laten verbeteren voor zoekmachines hoeft overigens helemaal geen kostbare investering te zijn. Soms zijn een paar simpele aanpassingen al genoeg.

Geen garantie op succes?

De beste sprintschoenen bieden geen garantie op een snelle 100 meter. Een dure auto biedt ook geen garantie op veilig rijgedrag, maar bijna alle auto's halen makkelijk de 130. Zie het dus zo: een optimale website is een middel om het doel te bereiken. Daarbij mag je verwachten dat het resultaat beter is t.o.v. een gewone website, mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Optimalisatie factoren

Voor meer succes is website én zoekmachine optimalisatie nodig. Het gaat bijvoorbeeld om het aanpassen van webteksten, zoekwoorden, de structuur of navigatie of de technische kwaliteit van de website. Soms is de webhosting niet in orde of haken bezoekers af bij de eerste aanblik van een site. Integratie van sociale netwerken en media zijn ook bijzonder goede optimizers.

Vraag en aanbod

Wanneer een product veel op internet wordt aangeboden zoals boeken, kleding, meubels, mobieltjes, abonnementen wordt optimalisatie een uitdaging. Het zal dan nog meer afhangen van inzicht in reclame en marketing technieken, uitstraling, overtuigingskracht, evaluatie van analyses en interpretatie van statistieken.

Vraag hulp van WebsiteMet om uw website te laten onderzoeken en te optimaliseren. SEO deskundig, in het bijzonder met Joomla websites.

Contact WebsiteMet

Raadpleeg de SEO checklist.