Beter gevonden worden met een Joomla website

Uw website gaat beter gevonden worden wanneer u deze laat optimaliseren voor zoekmachines (SEO). U kunt dit geheel of gedeeltelijk uitbesteden. Er zijn vele experts, ervarings-deskundigen en Joomla SEO specialisten die u daar bij kunnen helpen. Als het om webteksten, afbeeldingen video's of sociale interactie gaat kunt u ook zelf aan de slag. Raadpleeg de seo checklist.

Joomla SEO standaard functies

Joomla heeft standaard functies voor SEO. Daarnaast kunnen extensies het werk eenvoudiger maken of extra eigenschappen toevoegen die hun werk doen. Er zijn zeer veel factoren die een rol spelen bij optimalisatie. Een SEO deskundige of specialist kan uitkomst bieden, maar de basis is heel goed zelf te doen voor de beheerder van een Joomla CMS.

joomla seo

SEO samenwerking

Omdat u uw doelgroep kent als geen ander is samenwerking op dit gebied erg belangrijk. Het taalgebruik en de toon waarop u uw doelgroep benaderd via de website en het vakjargon zijn  beide belangrijk.

Potentiële klanten welke tot de doelgroep behoeren en nog niet weten wat u te bieden heeft zoeken met woorden of zinnen die u mogelijk kunnen verbazen. Het is nodig om daar achter te komen én die woorden of zinnen te gebruiken in uw webteksten.

SEO specialist of deskundige

SEO kompas

Voor alle duidelijkheid: Ik ben geen SEO specialist, maar weet er wel bijzonder veel van af. Iedereen mag zich SEO specialist noemen. Velen zijn het bij lange na niet. Dat weet ik uit ervaring door onderzoek te doen naar websites welke verkeerd werden geoptimaliseerd en vaak voor buitensporig hoge kosten. Niet zelden m.b.v. black hat SEO zonder de eigenaar daarvan op de hoogte te stellen met alle nadelige gevolgen van dien voor de ranking en indexering op lange termijn. Er bestaat ook een selecte groep echt goede SEO specialisten die zichzelf terecht specialist noemt. Zodra ik mij kan meten aan die groep zal ik mij ook zo noemen en profileren.

Ik ben SEO deskundige specifiek gericht op Joomla. Dit CMS heeft standaard functies om aan de basis seo te voldoen. Daarnaast bestaan er tal van tools en extensies die geïntegreerd kunnen worden binnen Joomla om de prestaties te verbeteren. Google Analytics en Search Console worden daarbij gebruikt voor analyses en inzichten.