Website onderhoud

Het onderhoud van Joomla is tegenwoordig super eenvoudig als het gaat om updates. Bespaar op onderhoudskosten. Doe het zelf met een klik op de update button in het Joomla CMS. Vraag eerst uw websitebouwer of het voor uw site inderdaad mogelijk is met oog op extensies die zich (nog) niet aan de joomla richtlijn houden. In dat geval kunt u dit soort website onderhoud uitbesteden.

Website onderhoud is te onderscheiden in update, upgrade, technisch, content en seo onderhoud. De eerste drie zijn onmisbaar voor de veiligheid en juiste werking van uw website. Uitbesteding van deze onderhouds-werkzaamheden wordt sterk aanbevolen, maar de Joomla update en de extensies die daarvoor geschikt zijn gemaakt kunt eenvoudig zelf bijhouden.

   Website onderhoud uitbesteden kan al vanaf € 140,- per jaar |  Joomla upgrade vanaf € 220,-

Updates: Joomla geeft regelmatig updates uit (± 10 keer per jaar)  Netzoals Joomla leveren ook extensies regelmatig updates. Zodra een update beschikbaar is, wordt het automatisch vermeldt op het dashboard in het Joomla CMS. De update procedure is simpel en wijst zich de weg vanzelf.

Kanttekening: Wanneer er extensies zijn geïnstalleerd die niet overweg kunnen met de update procedure binnen het Joomla CMS middels de notificaties op het dashboard moet u gaan zoeken of er voor de niet vermelde extensies een update bestaat. U moet dan de website van de ontwikkelaars bezoeken. Om deze extensies  buiten beschouwing te laten van het update onderhoud is een te groot risico. Dit kunt u het beste uitbesteden of ga te rade bij uw websitebouwer.

Updaten is het meest eenvoudige onderhoud, maar bijzonder belangrijk. Wordt het achterwege gelaten, dan is de website bezig te verouderen. Het zal sneller doelwit worden van ongenode gasten die er behagen in scheppen om u op te zadelen met extra kosten. Nog erger is als uw website prooi wordt van criminelen. Een webshop of website waarbij informatie van en over klanten in een database of serverbestanden worden opgeslagen mag zoiets natuurlijk nooit overkomen. (Een kwalitatief SSL certificaat (https://) mag bij zulke websites ook niet ontbreken. Als dat wel zo is, is er sprake van ernstige naïviteit bij de eigenaar.)

Upgrade: Eens per 1½ jaar verschijnt er een Joomla upgrade). Een upgrade kunt u beter altijd uitbesteden aan de websitebouwer. 

Technisch onderhoud: Een website heeft onderhoud nodig om de werking en veiligheid voor u en uw bezoekers zo optimaal mogelijk te garanderen. Wanneer het achterwege blijft ontstaan er veiligheids risico's, functies kunnen uitvallen, de website kan traag worden of minder goed gevonden worden.Bij de werking van een optimaal veilige website hoort ook kwalitatieve webhosting, ssl certificaat. Er moet controle zijn op onregelmatigheden binnen het CMS met of zonder handige tools, de website bestanden checken met programma's (vaak geleverd door de webhoster in een cpanel.

SEO onderhoud: Dit is van toepassing als de ranking in zoekresultaten verbeterd moet worden. Het optimaliseren van een website is nooit een eenmalige procedure. Een groot aantal werkzaamheden welhoeven niet regelmatig herhaald te worden. Maar als het om de inhoud gaat zal de website geanalyseerd moeten worden op de prestaties. Als die prestaties verbeterd moeten worden zal inhoud of structuur moeten worden aangepast.

Content onderhoud: Elke site heeft er belang bij om de inhoud regelmatig te checken op actualiteit, relevantie en bij te werken of aan te vullen waar nodig. Inhoudelijk onderhoud of beheer wordt meestal verzorgt door de eigenaar van een website zelf d.m.v. een CMS. Als er SEO onderhoud plaats vindt is er nauw overleg noodzakelijk voor een beter resultaat.

Een deel van website onderhoud kunt u zelf doen

Wanneer u de hoogste rechten heeft in het CMS (de zgn. super administrator) wordt u automatisch op de hoogte gesteld met een email notificatie zodra een nieuwe update klaar staat. Met een druk op de update button in het Joomla CMS wordt het proces gestart. Meestal duurt dit een aantal seconden tot een minuut. afhankelijk van uw hosting snelheid. Updates voor de website bijhouden is op deze manier zeer eenvoudig.

Een Joomla upgrade daarentegen of overig technisch onderhoud kunt u beter uitbesteden aan de specialist:

Technisch website onderhoud uitbesteden

Bij een onderhoudspakket van WebsiteMet worden updates uitgevoerd voor Joomla én extensies. Ook wordt de website gechecked op verdachte veranderingen of niet werkende onderdelen. Voor websites met een webshop of geavanceerde extensies is het raadzaam dit onderhoud uit te besteden. Een website welke regelmatig technisch wordt onderhouden en ge-update is eenvoudiger te upgraden. Hoewel een upgrade ook bij het onderhoud hoort wordt het apart aangeboden.

Joomla upgrade gaat van versie 2.5.28  naar 3.* Van 1.5 naar 3.* is eventueel ook mogelijk, maar kan gecompliceerder zijn. Het wordt soms ook wel een migratie genoemd, hoewel een migratie meer doelt op de transitie of overgang naar een ander systeem (een migratie van Wordpress naar Joomla bijvoorbeeld). Upgrades komen niet zo vaak voor. De data waarop upgrades verwacht worden zijn lang van te voren bekend maar nooit helemaal exact (zie joomla wikipedia)

Onderhoudskosten kunnen verschillen per website afhankelijk van de inventarisatie, update of upgrade. Om een realistische offerte te maken voor een Joomla upgrade is Inzage in het CMS noodzakelijk om te inventariseren.

Onderhoudskosten

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Wim Houtman  

030-8780146  

vCard 

privacy verklaring 

disclaimer  

sitemap  


open source

Deze website maakt gebruik van cookies
om u een optimaal werkende website aan te kunnen bieden.

Ja, ik wil een goed werkende website:

WebsiteMet
De Meern - Utrecht
030-8780146

Met dank voor uw bezoek aan websitemet.nl

Heeft u nog vragen? Bel met 030-8780146

Met vriendelijke groet,
Wim Houtman
WebsiteMet