nieuwste joomla update

Joomla huidige versie 3.9.3

Voor een Joomla website is het belangrijk om altijd gebruik te maken van de laatste versie (de huidige versie is 3.9.3). De reden is omdat oude versies (van voor versie 3) niet meer worden ondersteund door de Joomla ontwikkelaars. Er verschijnen geen updates meer van. De enige oplossing is een upgrade. Het is verstandig dit uit te besteden aan WebsiteMet.

Het onderhoud uitbesteden is tijd- en kostenbesparend. Het verschonen van een website na een hack is immers een tijdrovende klus en de kosten daarvan zijn aanzienlijk hoger. Laat uw website geen gewillige prooi zijn van hackers.Behalve Joomla zelf zullen er meestal ook extensies moet worden geupdate. Wanneer deze voldoen aan de Joomla richtlijnen zal een update nauwelijks of geen problemen opleveren (gewoon op de update button klikken). Maar soms zijn er extensies die hier niet aan voldoen. Het hoeven geen slechte extensies te zijn, maar de ontwikkelaars hebben nog geen tijd gehad om de software aan te passen. Het kan dan verwarrend zijn voor de meeste websitebeheerders wat de procedure moet zijn. Zeker in dit geval is uitbesteden de beste keuze.

Regelmatig krijgen websites te maken met veranderde protocollen en integratie van webservices. Denk aan de captcha-reCaptcha funtie van google of falende integratie met facebook, twitter etc. Ook dit onderhoud kan uitbesteed worden aan WebsiteMet.

Uitgebreider technisch onderhoud: Behalve hackers kan een website ook last hebben van ghost spammers (ongewenste bezoekers in de vorm van dubieuze bots). Dergelijk onderhoud is onderdeel van uitgebreider technisch onderhoud. Ghost spam beïnvloed de statistieken (google analytics)  zodat gegevens over bezoekersaantallen onbetrouwbaar worden en lastiger zijn te interpreteren. Deze super vervelende ghost spam kan zoveel als mogelijk worden gefilterd, maar nooit 100% te voorkomen.

Ook de php versie van uw webhosting pakket is van belang voor een goed en optimaal functioneren van een website.

Onderhoudskosten per jaar

PHP versie check

PHP versie  5.3.10  is de minimale versie voor Joomla 3.x Aanbevolen wordt PHP 7.2.+. Oude versies werken trager en zijn begrijpelijker wijze ook makkelijker voor hackers om er mee te rommelen en erger. Hosting aangeschaft bij WebsiteMet (zoals Combell of Hosty) is voorzien van de meest veilige php versie welke zonder problemen overweg kan met de extensies in uw website. Als u een andere webhoster heeft zal er geattendeerd worden als de php versie niet voldoende is of een gevaar oplevert om wat voor reden ook.

Waar vind u de php versie in het joomla CMS?

In het CMS van Joomla vind u onder het tabje Systeem systeeminformatie. Daar kunt u checken welke php versie actief is voor uw website. Wellicht kunt u de versie aanpassen of verhogen bij uw webhoster (via een service of cpanel). Kan dat niet dan moet u vragen aan de webhoster of zij de php versie kunnen aanpassen. Op de officiële Joomla website staan alle minimale en en aanbevolen (technische) vereisten en instellingen. Gaat het allemaal boven de pet, geen probleem, laat WebsiteMet uw website onderhouden.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Wim Houtman  

030-8780146  

vCard 

privacy verklaring 

disclaimer  

sitemap  


open source

Deze website maakt gebruik van cookies
om u een optimaal werkende website aan te kunnen bieden.

Ja, ik wil een goed werkende website:

WebsiteMet
De Meern - Utrecht
030-8780146

Met dank voor uw bezoek aan websitemet.nl

Heeft u nog vragen? Bel met 030-8780146

Met vriendelijke groet,
Wim Houtman
WebsiteMet