offerte webdesign misleiding leugens

Website offerte bemiddeling

Offerte bemiddeling om een website te laten maken vraagt u aan bij een commerciële tussenpersoon, meestal een B2B bureau. Dat is meestal gratis. De offerte aanvraag wordt verdeeld onder 4, 5 of meer aangesloten webdesign bureau's of websitebouwers. Deze doen hun best om de opdracht binnen te krijgen. Daar zijn kosten mee gemoeid die de aanvrager niet hoeft te betalen. Offertes zijn immers per definitie gratis en vrijblijvend. Maar er worden wel kosten gemaakt door de aangesloten webbureau's. Per lead of aanvraag betalen zij gemiddeld € 50,-. Dat moet ergens vandaan komen.

Offerte aanvraag rechtstreeks bij een websitebouwer

Een website laten maken naar aanleiding van een offerte aanvraag rechtstreeks bij een websitebouwer is altijd goedkoper dan via offerte bemiddeling van een commerciële tussenpersonen of B2B bureau's. Na 5 leads gemiddeld komt er in theorie een opdracht. Als je bedenkt dat offertes, hoe aantrekkelijk ze ook zijn ook geen effect kunnen hebben kun je er vanuitgaan dat er veel meer leads nodig zijn. Zo'n website kost € 200 tot € 250 meer. Bij een direct contact krijgt u veel sneller advies én een realistische website offerte. De kosten die gemaakt worden en tijd om een offerte op te stellen zijn bijna altijd voor rekening van de opdrachtnemer. Tenzij er een grondig onderzoek moet plaatsvinden  is dit een normale gang van zaken. Maar die kosten liggen wel minimaal € 200,- hoger bij tussenkomst van een bemiddelingsbureau. Dat moet wel ergens vandaan komen....

WebsiteMet is niet aangesloten bij een offerte bemiddelings bureau. Daar is een hele goede reden voor. Mocht u WebsiteMet vermeldt zien staan bij dergelijke websites kunt u het melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Goedkopere website? Vergelijk website offertes

Offerte bemiddelings bureau's beloven u goedkopere websites. Zij suggereren vaak 40 tot 60% goedkopere websites dan via een offerte aanvraag direct bij een websitebouwer. Het is een misleidende verkoop truc. Probeer het eens en vraag ook een offerte aan rechtstreeks bij een websitebouwer of webbureau om te vergelijken. De enige voorwaarde is dat u eerst een gesprek heeft met WebsiteMet. Zonder gesprek krijgt u een prijsindicatie welke minder accuraat is en geen basis kan zijn voor een overeenkomst. Een offerte is dat wel.

Wilt u hier meer over weten? Lees mijn blog over website offerte bemiddeling, over misleiding, fake reviews, fake logo's.