Black Hat SEO

Black Hat SEO

Black Hat SEO wordt afgeraden. Het is een overtreding van de regels. Google straft dit af met penalties, een ban of fors lagere ranking. Riskant, niet doen is het beste advies. Maar sommige malafide SEO bureau's passen dit toe zonder opdrachtgevers in kennis te stellen van deze misleiding. Black Hat techniek probeert Google te misleiden, om de tuin te leiden. Hoogstens is het succes van zeer korte duur.

Bent u op zoek naar een goede SEO specialist lees dan reviews, vergelijk, vraag advies, laat u tijdig informeren. Doe ook zelf onderzoek naar goed vindbare websites die al lange tijd bovenaan prijken in de zoekresultaten (onderzoek met google uw concurrentie). Laat u niet van de wijs brengen door mooie beloftes. Een plaats bovenaan in google garanderen is zo'n loze belofte.

SEO en internet marketing is echt een vak apart. Een markt waar vele specialisten hun diensten aanbieden. Iedereen mag zich seo-specialist noemen, wees hierop bedacht. Uit verhalen van mensen die mij bellen om informatie of een opdracht plaatsen, hoor ik soms klachten over diensten van bepaalde internet marketing bureau's die zich SEO expert wanen. Bij nader onderzoek blijkt er dan van alles mis te zijn met wat er is gedaan om de website te optimaliseren. Vaak gaat het om deze Black Hat 'technieken'.

 

SEO valkuilen

WebsiteMet is geen seo expert of internet marketing specialist, maar heeft wel veel ervaring op dit gebied om websites van kleine ondernemers, zelfstandigen en particuliere websites succesvol, rendabel en zelfs winstgevend te maken. Hoort u bij die doelgroep bespaar dan op de vaak onnodig hoge kosten van bureau's die u gouden bergen beloven. Pas op voor de SEO valkuilen. Er zijn seo experts en internet-marketingbureau's in Nederland die wel betrouwbaar zijn.

Geloof niet in verhalen dat het maanden kan duren voordat de kostbare optimalisatie werkzaamheden lonen. Dan doen ze het niet goed is mijn conclusie. Wat zij precies niet goed doen is een studie op zich en eigenlijk niet zo belangrijk. Wat wel zorgen baart is de overtuigingskracht waarmee zij nietsvermoedende klanten binnenhalen die het niet nodig hebben.

Gaat u liever aan de slag met SEA (google adwords bijvoorbeeld) dan begeeft u zich op een enorm concurerende markt, mede afhankelijk van uw dienst, product en doelgroep.