vind het gouden zoekwoord in google

 

Beter gevonden worden met een Joomla website

Uw website gaat beter gevonden worden wanneer u deze laat optimaliseren voor zoekmachines (SEO). U kunt dit geheel of gedeeltelijk uitbesteden. Er zijn vele experts, ervarings-deskundigen en Joomla SEO specialisten die u daar bij kunnen helpen. Als het om webteksten, afbeeldingen video's of sociale interactie gaat kunt u ook zelf aan de slag. Raadpleeg hiervoor de seo checklist.

Joomla SEO standaard functies

Joomla heeft standaard functies voor SEO. Daarnaast kunnen extensies het werk eenvoudiger maken of extra eigenschappen toevoegen die hun werk doen. Er zijn zeer veel factoren die een rol spelen bij optimalisatie. Een seo deskundige of specialist kan uitkomst bieden, maar de basis is heel goed zelf te doen voor de beheerder van een Joomla CMS.

Omdat u uw doelgroep kent als geen ander is samenwerken op dit gebied heel erg belangrijk. Het taalgebruik en de toon waarop u uw doelgroep benaderd via de website en het vakjargon kunnen beide belangrijk zijn. Om alles over te laten aan derden om de website inhoudelijk te verbeteren is niet verstandig. Geen enkele seo deskunige of expert is op de hoogte van alle doelgroepen in de markt.

Buitenstaanders kijken vaak met heel andere ogen naar de inhoud. Dat kan een groot voordeel zijn. Potentiële klanten die nog niet weten wat u te bieden zoeken met woorden of zinnen die u mogelijk zouden verbazen. Het is slim om die woorden te gebruiken in uw webteksten. Het hoeft dus geen nadeel te zijn wanneer de kennis van de doelgroep ontbreekt bij degene die de optimalisatie verricht. Deze kan er niet aan ontkomen na verloop van tijd de doelgroep te leren kennnen. Beide invalshoeken bij het maken van webteksten en zoeken naar de juiste sleutelwoorden zijn belangrijk.

De specialisten en deskundigen

Ik ben geen SEO specialist, maar weet er wel bijzonder veel van af. Meer dan voldoende voor websites met een kleiner budget. Iedereen mag zich overigens seo specialist noemen. Ik noem mij liever seo deskundige specifiek gericht op Joomla. Dit CMS heeft standaard functies om aan de basis seo te voldoen. Daarnaast bestaan er tal van tools en extensies die geïntegreerd kunnen worden binnen Joomla om de prestaties te verbeteren. Hoofdzaak is de inhoud en structuur. joomla onder vergrootglas