joomla onderhoud

Website onderhoud

Website onderhoud en kwalitatieve webhosting zijn voorwaarden voor het optimaal functioneren van een website. Wanneer het achterwege blijft ontstaan veiligheids risico's voor u én website bezoekers. Bovendien zullen de prestaties verslechteren. U kunt website onderhoud uitbesteden aan WebsiteMet, Joomla specialist zoals update, upgrade en technische of webhosting gerelateerde werkzaamheden.

De gevolgen van ontbrekend of achterstallig onderhoud kunnen tot hoge kosten leiden om schade te herstellen. Meest voorkomende gevolgen:

  • Functies vallen uit.
  • De website wordt steeds trager.
  • Daling in zoek-resultaten en aantal bezoekers.

Het is een glijdende schaal naar beneden. Uiteindelijk wordt een verwaarloosde site een makkelijke prooi voor hackers. De kosten om schade te herstellen zullen steeds hoger worden naarmate onderhoud uitblijft. In ernstige gevallen zit er niets anders op dan een nieuwe website te laten maken. Veiligheid voor u én uw bezoekers hoort voorop te staan.

Migratie is een bijzondere meer geavanceerde upgrade welke meer tijd en voorbereiding nodig heeft. U wordt tijdig op de hoogte gesteld wanneer deze migratie wordt vrijgegeven. Migraties vinden eens in de 5 / 6 jaar plaats. Uitleg over het verschil tussen Joomla updates, upgrades en migratie: 

Joomla update, upgrade migratie

Onderhoudskosten

Onderhoudskosten zijn afhankelijk van de complexiteit. Met een onderhoudspakket worden updates en upgrades uitgevoerd voor Joomla inclusief extensies. Regelmatig wordt gecheckt op verdachte veranderingen. Zeker voor websites met veel en geavanceerde extensies is het raadzaam dit onderhoud uit te besteden. Technisch onderhoud maakt onderdeel uit van de afspraak.

Onderhoudskosten voor een normale Joomla website waarin de extensies compatible zijn met de update procedure binnen Joomla:  vanaf € 140,- per jaar.

24 tot uiterlijk 48 uur na het verschijnen van een officiële security update wordt uw website inclusief extensies* bijgewerkt door WebsiteMet. U heeft er geen omkijken naar.

* Dit geldt voor extensies die compatible zijn met de joomla update procedure. Extensies die hier niet aan voldoen worden óók meegenomen in het onderhoud, maar dat kan mogelijk iets langer duren al naar gelang de complexiteit.

Voor een onderhoudsafspraak neemt u contact op met Wim Houtman van WebsiteMet op werkdagen ma - di - wo - do - vr  bereikbaar onder 030-8780146 tussen 10:00 en 17:00 uur. Op afspraak is het altijd mogelijk op andere dagen of tijden contact te leggen.