joomla website onderhoud

Website onderhoud

Website onderhoud is onmisbaar voor het optimaal functioneren van een website. Wanneer het achterwege blijft ontstaan veiligheids risico's voor u én website bezoekers. Bovendien zullen de prestaties verslechteren. U kunt Joomla onderhoud uitbesteden aan WebsiteMet zoals update, upgrade, migraties en webhosting gerelateerde werkzaamheden.

De gevolgen van ontbrekend of achterstallig onderhoud kunnen tot hoge kosten leiden om schade te herstellen. Meest voorkomende gevolgen:

  • Functies vallen uit.
  • De website wordt steeds trager.
  • Daling in zoek-resultaten en aantal bezoekers.

Het is een glijdende schaal naar beneden. Uiteindelijk wordt een verwaarloosde site een makkelijke prooi voor hackers. De kosten om schade te herstellen zullen steeds hoger worden naarmate onderhoud uitblijft. In ernstige gevallen zit er niets anders op dan een nieuwe website te laten maken. Veiligheid voor u én uw bezoekers hoort voorop te staan.


Website onderhoud zelf doen

Wilt u het onderhoud zelf doen? Lees verder bij DIY.

Onderhoudskosten

Onderhoudskosten zijn afhankelijk van de complexiteit. Met een onderhoudspakket specifiek voor uw website worden updates uitgevoerd voor Joomla én extensies. Periodiek wordt gecheckt op verdachte veranderingen en onregelmatigheden. Voor websites met veel en geavanceerde extensies is het raadzaam dit onderhoud uit te besteden. Onderhoudskosten voor een normale Joomla website waarin de extensies compatible zijn met de update procedure binnen Joomla:  € 100,- tot  €150,- per jaar.

Verschil update, upgrade migratie