Website onderhoud

Joomla website onderhoud is te onderscheiden in update, upgrade, migratie, technisch, content en seo onderhoud. Onmisbaar voor de veiligheid en goede presentatie.

Technisch onderhoud: Een website heeft technisch onderhoud nodig om de werking en veiligheid voor u én uw bezoekers zo goed mogelijk te garanderen. Blijft het achterwege ontstaan er veiligheid risico's. Gevolgen: functies vallen uit, trage website, daling in zoek-resultaten, prooi voor hackers, Google ban etcetera.

Content onderhoud: Inhoudelijk beheer verzorgt de eigenaar van een website d.m.v. het daarvoor bestemde CMS. Uitbesteding is een optie als de tijd ontbreekt. Een site heeft er belang bij om de inhoud regelmatig te checken op actualiteit, relevantie, bij te werken of aan te vullen waar nodig. 

Onderhoud uitbesteden

Onderhoudskosten zijn afhankelijk van de complexiteit. Een website onderhoudspakket kan al vanaf € 140 per jaar.

Met een onderhoudspakket specifiek voor uw website worden updates uitgevoerd voor Joomla én extensies. Periodiek wordt gecheckt op verdachte veranderingen en onregelmatigheden. Voor websites met veel en geavanceerde extensies is het raadzaam dit onderhoud uit te besteden.

Verschil update, upgrade migratie  Onderhoud uurtarief

Website onderhoud zelf doen

Wanneer kunt u website onderhoud beter uitbesteden? Bij tijdgebrek, extensies die niet compatibel zijn met de update-procedure en bij twijfel. Wilt u het onderhoud zelf doen? Lees verder bij DIY.

Wat u ook moet weten:

joomla website onderhoudWebsiteMet is niet verantwoordelijk voor de ontwikkeling, veiligheid of continuïteit van software van derden. Bij websites die WebsiteMet niet zelf heeft gemaakt kan het voorkomen dat de extensies niet 100% deugen (oplossing is simpel: een betere extensie). Sites door WebsiteMet gemaakt lopen dit risico niet, ondeugdelijke extensies zijn uitgesloten. De JED is de leidraad / referentie.

Voor niet besteedde tijd aan onderhoud krijgt u een evenredige korting op het volgend  jaarlijks website onderhoudspakket.

Wanneer een extensie een upgrade nodig heeft en het aanzienlijk meer tijd vergt dan voorzien, wordt dit overlegd i.v.m. de kosten