Joomla website onderhoud

Joomla website onderhoud is te onderscheiden in update, upgrade, migratie, technisch, content en seo onderhoud. De eerste vier zijn onmisbaar voor veiligheid en goede presentatie van uw website.

Onderhoud uitbesteden is een optie. Updates en extensies welke geschikt zijn kunt zelf doen. Er bestaan extensies welke niet overweg kunnen met de update procedure binnen het Joomla CMS. Om deze extensies buiten beschouwing te laten is een groot risico. Het advies: website onderhoud uitbesteden.

Technisch onderhoud: Een website heeft technisch onderhoud nodig om de werking en veiligheid voor u én uw bezoekers zo goed mogelijk te garanderen. Blijft het achterwege ontstaan er veiligheid risico's. Gevolgen: functies vallen uit, trage website, daling in zoek-resultaten, prooi voor hackers, Google ban etcetera. Bij de werking van een veilige website hoort ook kwalitatieve webhosting met ssl certificaat.

Content onderhoud: Inhoudelijk beheer verzorgt de eigenaar van een website d.m.v. het daarvoor bestemde cms. Uitbesteding is ook hier een optie bijvoorbeeld als de tijd ontbreekt. Een site heeft er belang bij om de inhoud regelmatig te checken op actualiteit, relevantie, bij te werken of aan te vullen waar nodig. 

Website onderhoud uitbesteden

Onderhoudsafspraak: Bij een onderhoudsafspraak met WebsiteMet worden updates uitgevoerd voor Joomla én extensies. Periodiek wordt gecheckt op verdachte veranderingen en onregelmatigheden of verkeerd werkende onderdelen. Voor websites met een webshop of geavanceerde extensies is het raadzaam dit onderhoud uit te besteden.

Onderhoudspakket: Een website onderhoudspakket is een mogelijkheid. U betaalt vooraf een afgesproken bedrag per jaar. De kosten om een website te laten onderhouden is afhankelijk van de complexiteit. Een website onderhoudspakket vanaf € 140 per jaar.

Verschil update, upgrade migratie  Onderhoud uurtarief

Website onderhoud zelf doen

Wanneer moet u website onderhoud uitbesteden? Bij tijdgebrek, extensies die niet compatibel zijn met de update-procedure en bij twijfel. Lees verder bij DIY.

Wat u ook moet weten:

joomla website onderhoudWebsiteMet is niet verantwoordelijk voor de ontwikkeling, veiligheid of continuïteit van software van derden. Bij websites die WebsiteMet niet zelf heeft gemaakt kan het voorkomen dat de extensies niet 100% deugen (oplossing is simpel: een betere extensie). Sites door WebsiteMet gemaakt lopen dit risico niet, ondeugdelijke extensies zijn uitgesloten. De JED is de leidraad / referentie.

Voor niet besteedde tijd aan onderhoud krijgt u een evenredige korting op het volgend  jaarlijks website onderhoudspakket.

Wanneer een extensie een upgrade nodig heeft en het aanzienlijk meer tijd vergt dan voorzien, wordt dit overlegd i.v.m. de kosten