Geen onderhoud afgesproken?

Een Joomla website heeft net als elke andere website onderhoud nodig. Wanneer technisch onderhoud achterwege blijft loopt uw website potentieel gevaar. Een kwestie van tijd. Degene die de website maakt, een webbureau of een websitebouwer, zal u attenderen op noodzakelijk onderhoud als u een website laat maken. Zijn er geen afspraken gemaakt? (Welke websitebouwer heeft u?) Dan wordt het de hoogste tijd om actie te ondernemen.

Technisch onderhoud:  Als de opdrachtnemer het technisch onderhoud niet wil of kan verzorgen of om welke reden ook, moet u direct in actie komen. Vraag hulp aan WebsiteMet,  Joomla expert. Zo maar een Joomla website updaten zonder kennis van zaken wordt afgeraden ook al is het een kwestie van één klik op de update button in de administrator (CMS). Zorg in ieder geval altijd voor een backup van server bestanden én database mocht het fout gaan. Advies: Bel WebsiteMet.

Inhoudelijk onderhoud: Ga er niet blindelings vanuit dat uw website bouwer ook zorg gaat dragen voor het inhoudelijk onderhoud. Wel zal deze bij aanvang de website vullen met de door u geleverde content en een menu structuur maken in overleg etcetera. U krijgt immers een Joomla CMS en de functie van een CMS is voor een groot gedeelte content beheer. Een websitebouwer die het vak verstaat zal u op weg helpen bij de eerste stappen. Deze zal wijzen op uw taak als content beheerder. U kunt dit ook aan WebsiteMet uitbesteden als u er geen tijd voor heeft. Er kan ook een redactie aan het werk gezet worden, alle redactieleden kunnen specifieke taken en rechten toegewezen krijgen  binnen het systeem (ACL).

 

 

Onderhoud van websites door een andere partij gemaakt

Er kunnen natuurlijk ook andere redenen zijn waarom u op zoek bent naar iemand die uw website kan onderhouden. Geen paniek: er is hoop: WebsiteMet staat voor u klaar! Voor onderhoud, of het nu technisch is of inhoudelijk, kunt u altijd terecht bij WebsiteMet.

Voorwaarden bij het overnemen van de technisch onderhoud is dat de webhosting voldoet, geen noodzakelijke faciliteiten ontbreken en vooraf inzage wordt gegeven in alles wat te maken heeft met de website. Een overdracht van de vorige websitebouwer is wenselijk als er sprake is van commerciële templates en extensies ivm documentatie en licensies. Als er Joomla core bestanden zijn gewijzigd (om welke reden dan ook) is overdracht van die gegevens noodzakelijk.

De kosten bij het overdragen van deze onderhouds-werkzaamheden zijn niet in te schatten voordat al deze gegevens bekend zijn.

Voorwaarden bij het overnemen van het inhoudelijk onderhoud zijn vergelijkbaar.

Tip: Het is handiger, sneller en kostenbesparend wanneer u in zee gaat met een specialist die alles doet. WebsiteMet maakt duidelijke afspraken, u weet waar u aan toe bent. Laat u  vakkundig informeren voordat u een website laat maken, lees ook de website checklist voor meer tips.