waarom onderhoud

Geen onderhoud afgesproken?

Een Joomla website heeft onderhoud nodig. Zonder technisch onderhoud loopt uw website potentieel gevaar of werkt na verloop van tijd niet meer optimaal. Het is een kwestie van tijd. Zijn er geen afspraken gemaakt met uw webbureau of websitebouwer wordt het de hoogste tijd om actie te ondernemen. Maak een afspraak voor onderhoud met WebsiteMet of neem een jaarlijks onderhoudspakket.

website hacker proof makenTechnisch onderhoud:  Onderneem snel actie als technisch onderhoud ontbreekt. Een Joomla website updaten zonder kennis van zaken wordt afgeraden ook al is het een kwestie van één klik op de update button in de administrator (CMS). Zorg in ieder geval voor een backup van server bestanden én database is het advies of maak gebruik van de Akeeba extensie voor Joomla. Ik leg u graag uit wat de procedure is zodat u voortaan de Joomla updates zelf kunt doen.

Inhoudelijk onderhoud: Niet alle websitebouwers onderhouden de inhoud. De meesten vullen een nieuwe website met de door u geleverde content, maar na de oplevering moet u het verder zelf doen. U krijgt immers een CMS. De hoofdfunctie van een CMS is inhoudelijk beheer

Bij WebsiteMet kunt u naast technisch onderhoud ook het content beheer uitbesteden. Bijvoorbeeld als u er geen tijd voor heeft. Er kan ook een redactie aan het werk gezet worden, Alle redactieleden kunnen specifieke taken en rechten toegewezen krijgen  binnen het Joomla systeem (ACL).

 

 

Onderhoud van websites door een andere partij gemaakt

Er kunnen diverse redenen zijn waarom u op zoek bent naar iemand die uw website technisch of inhoudelijk kan onderhouden. U kunt altijd terecht bij WebsiteMet.

Voorwaarden bij het overnemen van de technisch onderhoud is dat de webhosting voldoet en vooraf inzage wordt gegeven in alles wat te maken heeft met de website. Een overdracht van de vorige websitebouwer is wenselijk.

De kosten van onderhouds-werkzaamheden zijn niet goed in te schatten voordat al deze gegevens bekend zijn. Het uurtarief is € 70,- ex btw. Een jaarlijks website onderhoudspakket  vooraf is mogelijk vanaf € 140,- maar het kan ook achteraf gefactureerd worden. Meer over onderhoud

website onderhoudTip: Het is handiger, sneller en kostenbesparend wanneer u in zee gaat met een vakkundig specialist die alles doet. Duidelijke afspraken zijn cruciaal. U weet waar u aan toe bent bij WebsiteMet. De website checklist geeft meer info, details en inzicht.