Joomla 3.9.9 X

Niet updaten naar Joomla 3.9.9. Deze bevat een fout en treft meertalige templates. Update naar 3.9.10 van één dag later

Joomla 3.9.9

Belangrijk: De joomla update 3.9.9 moet u overslaan. Deze bevat een fout en treft joomla websites met meertalige templates. Update naar 3.9.10 van één dag later. De Joomla organisatie heeft zijn verontschuldiging aangeboden en is in beraad hoe dit voorkomen kan worden in de toekomst. Fix om het op te lossen:

Fix Joomla 3.9.9 update

Toch de update naar 3.9.9 gedaan? Oplossing voor meertalige templates vind u op Joomla org

Fix de fout  in het cms als de update van 3.9.8 naar 3.9.9 was uitgevoerd. Stappen: Update naar 3.9.10 (laat eventueel joomla update onder componenten zoeken naar nieuwe updates). De fout in 3.9.9 die meegenomen wordt naar 3.9.10 betreft alleen meertalige templates (niet te verwarren met meertalige websites. Deze kunnen natuurlijk wel een  meertalige template hebben). Bij extensies - templates style opent u de template en dan moet de default language voor de template style worden toegevoegd.

Of de fout van 3.9.9 kwaad kan als er geen meertalige templates zijn gebruikt is mij nog onduidelijk, maar ik merk geen nadelige gevolgen hiervan bij mijn websites die ik achteraf bezien te snel had ge-update.

 

 

 

 

 

Nieuws blog