Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

De laadtijd verlagen van webpagina's

De prestaties van een website kunnen op verschillende wijze worden verbeterd. De laadtijd verlagen van een webpagina is zo'n belangrijke SEO verbetering. Wanneer de website optimaal is gemaakt, volgens de richtlijnen en aanbevelingen, maar de hosting is van slechte kwaliteit heeft het negatieve invloed op de vindbaarheid. Het is eén van de vele factoren die meespelen bij de positie van websites in zoek resultaten t.o.v concurrerende websites Een gemiste kans. De loadtime  verbeteren we met kwalitatieve en snellere webhosting.

Wilt u meer weten over SEO, hoe de prestatie van een website kunnen worden verbeterd en welke factoren er zoal meespelen? Lees dan zo meteen ook  Joomla SEO en de SEO Tips

Loadtime testen en versnellen

De loadtime, is de laad tijd van een webpagina voordat deze in een browser getoond wordt. Soms worden bij grote websites met veel inhoud en afbeeldingen alvast een gedeelte getoond en na korte tijd de rest. Dat is in ieder geval een stuk beter dan wanneer de bezoeker een witte pagina ziet. Load time versnellen is de oplossing. Een andere reden om de prestatie te verhogen is de doelgroep met een trage internet verbinding. Voor hen is een snelle website een verademing.Niet iedereen in Nederland of daarbuiten heeft namelijk snel internet.

Wanneer de website optimaal is gemaakt, de condities bevat  om een snelle laadtijd te bereiken kan de webhosting of het soort hosting pakket voor een nog snellere laad tijd zorgen. De kosten zijn dan hoger, maar het voordeel is groter.

Loadtime Testen: U kunt uw website gratis testen bij pingdom tools. Kies bij settings voor de locatie het dichtst bij u in de buurt

Google zal een website belonen met een hogere plaats in zoekresultaten wanneer de laad tijd lager is dan een soortgelijke vergelijkbare website. Hoe hoog de waardering voor alle geïndexeerde factoren is, wordt nooit volledig bekend gemaakt, maar page speed is zonder twijfel één van de belangrijkste ingrediënten voor een succesvolle website met hogere conversie kansen .Immers, uw bezoekers waarderen een snelle website. Een logische reden waarom google een hogere snelheid beloond met een hogere positie.

Waardering voor snelle load time

Ergernis in de top 10 van website bezoekers is het (lange) wachten totdat de site in beeld komt. Het is daarbij super slecht voor conversie (bezoekers die beslissen om klant te worden).  Google wil dat soort sites niet onnodig hoog plaatsen, omdat snelle sites prettiger zijn om op terecht te komen. Wanneer de inhoud overeenkomt tussen langzame site A en snelle site B zal site B boven site A terecht komen. En dat kan een grote afstand opleveren als er heel veel sites zijn die allemaal op dezelfde manier zijn geïndexeerd door het logaritme van google  Omdat er veel meer factoren meespelen kan het omgekeerde ook voorkomen. Het is dus zeker geen garantie dat snellere webhosting een hogere notering oplevert.  De inhoud is nog altijd het belangrijkste. Wanneer de inhoud niet mee werkt is een snelle website kansloos.

Content is King

Pagespeed en loadtime

screenshot developers google 2015 11 24De pagespeed prestatie testen kunt u op google insights . Het resultaat wordt daar in % weergegeven, een relatieve waarde. De laadtijd of loadtime bij pingdom tools wordt weergegeven in milliseconden en is een absolute waarde.

*1: Opm De pingdom en pagespeed testen zijn uitgevoerd met een extensie in het CMS  (JCH) die optimaal stond ingesteld. Wanneer ik met deze website inhoudelijk bezig ben staat die extensie om praktische redenen uit en is de loadtijd  flink hoger ( ruim 1 seconde)

 

Context is Queen

Nieuws blog