onzichtbare reCaptcha v3

I'm not a robot

I'm not a robot aanvinken op een contactformulier en plaatjes selecteren van zebra's, auto's, stoplichten?! De oplossing:

Joomla en Google reCaptcha v3, anti-spam functie

De reCaptcha functie van google voorkomt spam wanneer dit is toegevoegd aan een website formulier zoals een contact-formulier. Een bezoeker moet in reCaptcha v2, nadat het formulier is ingevuld een vinkje plaatsen bij de mededeling I'm not a robot. Een grote ergernis als daarna ook nog een aantal afbeeldingen geselecteerd moet worden waarop stoplichten, etalages, autos, heuvels, zebra's etc etc te zien zijn. Dit alles om aan te tonen dat de bezoeker geen spambot is. Een omslachtige wijze waarop spam verkeer moet worden voorkomen. reCaptcha v3 is gebruiksvriendelijker.

Wanneer u geen tijd heeft, motivatie of inzicht om deze website werkzaamheden zelf uit te voeren kunt u dit soort verbeteringen altijd uitbesteden aan de Joomla specialist. Betaalbaar, snel, heldere communicatie en een uitstekende service en support. Voor website realisatie, onderhoud, optimalisatie en extensies staat Wim Houtman van WebsiteMet voor u klaar, al ruim 14 jaar!

reCaptcha v3 activeren in Joomla:

Joomla biedt sinds eind 2018 als standaard functie  reCaptcha v3. Het moet geactiveerd worden met key codes van google. De anti-spam service van Google zelf activeren of vervangen in het Joomla CMS?  Ga naar deze uitgebreide uitleg meer standaard functies / recaptcha-v3

reCaptcha2 selecteer afbeeldingen

Een uitgebreide uitleg

Google Badge verwijderen

De Google badge verschijnt op formulieren om bezoekers te informeren over deze service van Google. Dat kan tot teveel afleiding en mogelijk verwarring leiden. Pagina's waarop formulieren staan zoals een contact pagina moeten zo weinig mogelijk afleiding bevatten. Deze badge mag daarom verborgen worden van Google. Op deze FAQ pagina  wordt uitgelegd hoe deze te verbergen (css). Als voorwaarde wordt gevraagd een vermelding te plaatsen op het formulier met de twee linkjes naar google die ook in de badge staan.

Wilt u deze gebruiksvriendelijke feature voor joomla 3.9 liever uitbesteden? Neem dan contact op : tel 030-8780146 of vul het contactformulier  in waarop de nieuwe reCaptcha in werking is (zonder badge dus, maar met een regel extra informatie).