Nieuwe website

WebsiteMet heeft een nieuwe aangepaste template gemaakt op basis van JoomlaShack (Flow) met een hoge waardering in PageSpeed Insight.

Nieuwe snelle website

De nieuwe website van WebsiteMet is sneller geworden. Het resultaat in PageSpeed Insight is bijzonder goed. Dat is niet alleen prettig voor bezoekers. Snelheid weegt ook mee in de waardering van zoekmachines. Er wordt berekend door google of bezoekers ook daadwerkelijk vinden waar zij naar op zoek zijn en hoe lang het duurt voordat een pagina in de browser staat om te kunnen lezen. Algoritmes spelen een grote rol, maar ook incidentele handmatige checks van het google personeel.

Ik geef advies om die score te laten verhogen wanneer deze laag is en zeker als bezoekersaantallen tegen vallen. Snelheid is één onderdeel van website optimalisatie. Moet iedere website zo'n hoge score halen? Nee, dat zal ik niet beweren. Maar als de snelheid reden is dat de website minder hoog scoort in zoekresultaten wordt het een advies.

Snelheid van een website kan worden gemeten in PageSpeed Insight (Pingdom tools is ook een goede)  De reden voor een lage snelheid score heeft te maken met heel veel factoren: Webhosting, niet geoptimaliseerde afbeeldingen, teveel html requests, onnodig veel en ongecomprimeerde css en javascript bestanden met veel ongebruikte of erger, onjuiste code. Het is meestal een zoektocht naar de oorzaken, hoewel enkele factoren vaak voor de hand liggen en snel gevonden zijn. Als die elementen optimaal worden aangeboden zal de score hoog worden. Het is dus niet zo dat een website met alleen tekst per definitie sneller is. 

We kunnen niet allemaal op de eerste plaats staan in de zoekresultaten en dat is ook helemaal niet erg. Het biedt mooie kansen aan de websites die er wel aandacht aan geven.

Afbeelding van de oude versie websitemet.nl ongeveer van begin 2017 tot maart 2019: websitemet oude klein2

 

Nieuws blog