• +31638929109
plagiaat logo

Logo plagiaat

Ik was op zoek naar een nieuw gastenboek op joomla.org en kwam tot mijn verbazing een gedeelte van mijn logo tegen: Gebrek aan creativiteit, inzicht en fatsoen

 plagiaat logo winterswebdesign

 

Logo plagiaat, mag dat?

Logo plagiaat mag niet. Ik heb nagedacht over mijn logo, werk verricht en ben er trots op. Een uniek logo namaken of een gedeelte daaruit kopieren en plakken kan verwarring geven bij publiek. Mensen die mijn bedrijfs-logo kennen zullen dan een associatie leggen met WebsiteMet. Daarom mag het niet. Het getuigt van een ernstig gebrek aan creativiteit, inzicht en fatsoen om logo's copy paste.

WWeb noticeboard

Ik was vandaag op zoek naar een nieuw gastenboek op joomla.org voor één van mijn klanten en kwam tot mijn verbazing een gedeelte uit mijn logo tegen bij de extensie: WWeb noticeboard van WWeb (winters-webdesign.nl), WWeb slider en WWeb Surveys. Zie de afbeelding. De letter M met de joomla kleuren is copy paste en omgedraaid (onscherp notabene). WebsiteMet heeft geen enkele connectie met deze ontwikkelaar en websitebouwer.

Is copy van een logo echt zo erg?

Ja. Er zit veel tijd in het bedenken en vormgeven van een logo. Over het logo van WebsiteMet: De associatie met Joomla heb ik later verwerkt in de rubik kubus. De basis voor de kubus afbeelding is een download van pixabay met toestemming van de ontwerper.

Het gebruik van het Joomla logo

Het gebruik en verwerking van het Joomla logo kent ook regels. Ik mag het Joomla logo verwerken in mijn logo, omdat het wezenlijk onderdeel is van mijn werkzaamheden. Bovendien besteed ik veel aandacht op mijn website voor dit open source CMS. Er staan ook veel verwijzingen naar Joomla.org in deze website. Dat is heel wat anders dan het copy paste zonder verwijzing of enige band met de maker van het logo.

Vriendelijk verzoek

Ik meld plagiaat direct op mijn blog en social media. Een vriendelijk verzoek sturen werkt niet efficient is mijn ervaring.

 

 

 

webdesign logo websitemet

Gegevens
Adm. Helfrichstr. 26
3454XB De Meern
06 3892 9109
kvk 30249185