Language Spam in Google Analytics

Sinds kort beïnvloeden spammers uw google analytics statistieken met de taal. In plaats van een nl-NL of en-GB  ziet u dan dit staan:  Secret.ɢoogle.com You are invited! Enter only with this ticket URL. Copy it. Vote for Trump!  Klik daar niet op, de site is niet van google met een kleine letter g. Kijk naar het aantal hits, dat zijn geen bezoekers van uw website! Per dag goed voor 200 ghost hits.

Er is een oplossing om deze spammers te filteren.

Maak een filter in Google Analytics om language spam te reduceren. De afbeelding hieronder en een uitgebreide uitleg over deze handeling vind u op analytics-toolkit  Daar wordt ook uitgelegd hoe de reeds vermelde language spam kan worden gefilterd in de history. Het is slechts één voorbeeld (maar wel een actuele die veel voorkomt) om spam in GA statistieken te voorkomen

 

Language Spam Filter copy paste de reguliere expressie code
.{12,}|\s[^s]*\s|\.|,|\!|\/

Spam filter in GA statistieken 

Een zeer informatieve site rond dit onderwerp is ohow.co  Daar wordt uitgelegd hoe je een filter kunt maken voor refferer spam en ghost spam door te checken / filteren op valid hostname. Ik hoor van een enkele specialist dat je dat beter niet kunt doen, maar als je de richtlijn volgt zoals bij ohow beschreven kan het wel een goede oplossing zijn. Buiten het toevoegen van valid hostname geeft deze site nog meer zeer bruikbare oplossingen om de spam in de statistieken buiten te sluiten.

Een site dien hier ook over bericht is help.analyticsedge.com

 

Ook Google Analytics toevoegen aan uw Joomla website met betrouwbare statistieken? Bel met  06-38929109 voor meer info.

 

Nieuws blog