Joomla 3.9.15

Joomla 3.9.15 update verscheen 28 januari 2020. Een paar low priority security issues, bug fixes en verbeteringen. Uitbesteden of zelf doen?

  

Joomla update 3.9.15

28 januari 2020 werd update joomla 3.9.15  uitgegeven. U kunt dergelijke onderhoud zelf doen onder bepaalde voorwaarden, zie Joomla DIY. Geen tijd of te ingewikkeld? Onderhoud uitbesteden aan de specialist kan altijd. Zie Joomla onderhoud uitbesteden aan WebsiteMet. Voor een Joomla website zijn de kosten per jaar € 140,- afhankelijk van de hoeveelheid extensies, de complexiteit en de staat waarin de website verkeert. Websites met achterstallig onderhoud moeten eerst volledig update zijn.

Er verschijnen ook Joomla upgrades en migraties welke minder voorkomen tot een enkele keer in 4 tot 5 jaar. Het verschil wordt uitgelegd in het artikel update, upgrade en migratie. Een upgrade is in de regel meer werk evenals een migratie. De procedures voor het technisch onderhoud zijn in de loop van de tijd een stuk eenvoudiger geworden.

Joomla update 3.9.15 betreft een paar low priority security issues, een aantal bug fixes en verbeteringen aan het systeem. Het volledige artikel over deze update met achtergrond informatie is te vinden op de officiële website van joomla.org:  https://www.joomla.org/announcements/release-news/5782-joomla-3-9-15.html