Joomla 3.9.8

Joomla 3.9.8 update verscheen vandaag, één dag na de release van 3.9.7 welke een probleem veroorzaakte met de Franse helpserver

Joomla 3.9.8 update

Nieuwste update versie: 3.9.8. De update 3.9.7 van 11 juni kan worden overgeslagen. Misschien geeft de administrator aan dat er een update klaar staat voor 3.9.7. Laat Joomla opnieuw zoeken naar updates zodat de nieuwste versie wordt getoond (in component Joomla! Update ). Het is geen probleem als u dit niet doet, maar het scheelt een paar minuten extra werk. Vergeet de extensies niet onder beheer - updates en bouw de updatesites lijst onder beheer opnieuw op. En daarna de updates  checken / verversen onder beheer. Tot zover zal het iedere beheerder moeten lukken. Maar als er extensies zijn geïnstalleerd die niet voldoen aan de update functie onder beheer - update wordt het ingewikkelder. Uitbesteden is dan het advies.

Het is helaas extra werk voor iedereen die er snel bij was gisteren om te updaten. Ik wacht meestal een dag om dit probleem voor te zijn. Als je heel veel sites moet updaten zoals ik, is het best irritant. Bij mijn weten is het de tweede keer dat dit voorkomt sinds Joomla bestaat. Dat valt dus best mee.

Er werd een probleem veroorzaakt met de voorlaatste versie van 11 juni m.b.t de Franse helpserver. De oplossingen in deze versie worden uiteraard meegenomen naar de laatste versie 398. Updaten naar de meest recente versie kan in één keer vanaf versie 3.6 Het wordt altijd aanbevolen een recente backup te hebben van de serverbestanden en de database vóórdat je de update activeert. 

Backup!

Een backup is altijd noodzakelijk. Er zijn verschillende mogelijkheden. Bij een kwalitatief goede webhoster kan je tot een x aantal dagen, weken of langer een backup opvragen van database en serverbestanden. Als je daarop vertrouwd is het afdoende. Maar beter is  het om daarnaast een extensie zoals Akeeba Backup te installeren. Het is eenvoudig in het gebruik. Akeeba plaatst een complete backup op de webserver. Nog beter is om deze backup te downloaden en te bewaren op je eigen computer. De extensie kan op diverse wijzen worden geconfigureerd.

Nieuws blog