Joomla is open source

Wat is Joomla?

Joomla is open source software waarmee een succesvolle professionele website gemaakt en beheerd kan worden mbv een gebruiksvriendelijk CMS , een Content Management System.  Hiermee kan de eigenaar de website inhoudelijk beheren vanaf een computer, laptop, mobiel of tablet verbonden met internet. Het is gratis.

De standaard Joomla versie is uit te breiden met extra functionaliteit. Er zijn duizenden beschikbare bruikbare nuttige uitbreidingen, functies en extensies beschikbaar, vaak gratis. Het is aan te bevelen er zo min mogelijk te installeren, alleen als het echt nodig is.

joomla logoMeer achtergrond info over Joomla:

Jumla, Swahili

Joomla: Is engels fonetisch voor het woord Jumla dat uit het Swahili komt. (Het is de taal van de gelijknamige etnische groep uit het Grote Merengebied en kuststreek in het oostelijke deel van Afrika (Flag of Kenya.svg KeniaFlag of Tanzania.svg Tanzania  Flag of Mozambique.svg Mozambique Flag of the Comoros.svg Comoren)  Er wordt vaker Swahili gebruikt om software een naam te geven. Wat betekent Joomla? De betekenis van het woord zegt veel over het project:

Betekenis: In het Nederlands wordt het vaak uitgesproken als Joemla of Djoemla. Het betekent allen tezamen of als een geheel. De naam verwijst naar de open source gedachte. Het is bovendien gratis, voor iedereen die het wil gebruiken. Officieel bestaat Joomla sinds 17 augustus 2005. Joomla is voortgekomen uit Mambo CMS wat inmiddels niet meer bestaat.

Zie ook Joomla wiki waar een uitgebreide Nederlandstalige geschiedenis staat beschreven van het Joomla open source project.