Waarom Joomla

Redenen om voor een website met Joomla te kiezen: Open source, volledig CMS met voldoende standaard functionaliteit, de kosten, ontwikkeling, uitbreidbaar, support, actieve behulpzame community, uitbesteding

  • De kosten: Het Joomla CMS is open source en gratis! Dit in tegenstelling tot closed source commerciële systemen
  • Ontwikkeling: Het wordt continu doorontwikkeld door een team van uiterst professionele ontwikkelaars
  • Security updates en bug fixes ongeveer  8 keer per jaar. Het wordt dagelijks getest op veiligheids risico's of verborgen gebreken.
  • Uitbreidbaar. Bezoek de officiële Joomla extensie directory. U zult versteld staan van de mogelijkheden waarmee uw website kan worden uitgebreid. Uw website is met Joomla op de toekomst voorbereid.
  • Support: Er zijn zeer veel webdesigners die Joomla support aanbieden, fora en er bestaat een actieve Joomla community
  • Uitbesteding: Het aanbod is groot. Kies een ervaren allround websitebouwer met kennis van website optimalisatie
  • Updaten: Is tegenwoordig heel simpel zelf te doen in het CMS
  • Standaard functies: De standaard extensies zorgen voor een compleet CMS. Waar WP tekort schiet voldoet Joomla.

De Joomla community: Regelmatig zijn er bijeenkomsten van Joomla gebruikers op diverse locaties in Nederland. Van absolute beginners tot aan doorgewinterde programmeurs. De Joomla gebruikersgroepen verstrekken bezoekers informatie over Joomla, extensies, seo, www nieuws. De commercie heeft hier nog niet toegeslagen, de open source mentaliteit staat hoog in het vaandel bij de vele vrijwilliggers. 

Er zijn diverse open source CMS systemen. De bekendsten zijn Joomla, Drupal, TYPO3 en Wordpress. Grote bedrijven, instellingen en zelfs de overheid ontdekken steeds meer de voordelen en mogelijkheden van het Joomla open source CMS. Het ene CMS is niet per se beter dan het andere. Maar omdat je rekening moet houden met wat een website moet gaan presteren wordt de keuze wel belangrijk. Het heeft te maken met specifieke functionaliteit.

Andere CMS en websitebuilders

Voor een simpele blog website is WordPress een goede keuze. Een blogsite kan inderdaad ook prima met Joomla, maar WP geeft de indruk dat het gebruiksvriendelijker is. Toch een simpele blogsite met Joomla? Waarom niet eigenlijk. Ik kan u daarmee van dienst zijn en support bieden, het is mijn specialisme. Als u kiest voor WP heeft u geen support nodig. Er zijn nog meer alternatieven die lijken op een CMS zoals de websitebuilder Wix en SquareSpace. Ik ben daar geen voorstander van vanwege de beperkingen en commerciële opzet. WP is dan altijd een beter keuze. Drupal en Typo3 wordt gebruikt door de grotere bedrijven en die vallen buiten mijn doelgroep.

Joomla open source cms - logo