Joomla extensies

Joomla extensies zijn uitbreidingen of extra functionaliteiten, onder te verdelen in componenten, modules en plugins of add-ons. Er bestaan een aantal standaard functionaliteiten. die bij Joomla worden meegeleverd. Dat zijn de meest gangbare die in een functioneel basis CMS thuis horen anno 2017. Deze standaard functionaliteit is niet altijd nodig, zoals bij een website met een blog en wat simpele functies (zoals bij Wordpress). Hiermee is direct een verschil opgemerkt tussen deze twee open source CMS. Als een Wordpress site extra functionaliteit nodig heeft wat er niet standaard in zit, wordt zo'n site traag. Dat is bij Joomla ook zo, maar de extra standaard functionaliteit voorkomt dergelijke problemen effectief.

Nederlands

Joomla voorziet in een Nederlandse vertaling . Maar extra extensies zijn niet altijd in het Nederlands. Er moet dan een override gemaakt worden van een taalbestand. Een taal kun je toevoegen in het CMS.

Wanneer Joomla niet voorziet in een gewenste functionaliteit wordt er gezocht naar een extensie. WebsiteMet heeft ruime ervaring met diverse joomla extensies

Op de officiële joomla.org website staat een lijst gepubliceerd met talloze uitbreidingen, verdeeld over categorieën. Van eenvoudig tot zeer geavanceerd. Bijvoorbeeld dynamische formulieren, document management, embed youtube / vimeo video , multimedia galerijen, e-commerce, forum, chat, social communities, kalenders, nieuwsbrieven, banner reclame-systemen google adsense, forum nieuwsbrief agenda online boekingen video fotogalerij muziek social network business index twitter face-book ads integratie backup webshop SEF SEO WYSIWYG HTML editor formulieren banner. Maar evengoed kan joomla ook op andere vlakken uitgebreid en verbeterd worden met bv seo extensies, backup extensies, meertaligheid, een betere geavanceerde html editor om mee te werken aan de inhoud.