Wat is Joomla? Een CMS

Joomla is open source software waarmee een succesvolle professionele website gemaakt en beheerd kan worden mbv een gebruiksvriendelijk CMS , een Content Management System.  waarmee de eigenaar de website inhoudelijk kan beheren vanaf een computer, laptop, mobiel of tablet verbonden met internet. Het is gratis te downloaden en te gebruiken.

Met Joomla kan een super eenvoudige tot zeer geavanceerde website gebouwd worden. De eigenaar kan deze inhoudelijk beheren. De standaard versie is uit te breiden met extra functionaliteit. Er zijn duizenden beschikbare bruikbare nuttige uitbreidingen, functies en extensies beschikbaar, vaak gratis. Het is aan te bevelen er zo min mogelijk te installeren, alleen als het echt nodig is. Wanneer het waarde toevoegt is het soms onvermijdelijk zoals bijvoorbeeld een webshop.

joomla CMSMeer achtergrond info over Joomla:

Jumla, Swahili

Joomla: Is engels fonetisch voor het woord Jumla dat uit het Swahili komt. (Het is de taal van de gelijknamige etnische groep uit het Grote Merengebied en kuststreek in het oostelijke deel van Afrika (Flag of Kenya.svg KeniaFlag of Tanzania.svg Tanzania  Flag of Mozambique.svg Mozambique Flag of the Comoros.svg Comoren)  Er wordt vaker Swahili gebruikt om software een naam te geven. De betekenis van het woord zegt veel over het project. 

Betekenis: In het Nederlands wordt het vaak uitgesproken als Joemla of Djoemla. Het betekent allen tezamen of als een geheel. De naam verwijst naar de open source gedachte. Het is bovendien gratis, voor iedereen die het wil gebruiken. 10 jaar geleden 22 september 2005 werd de orginele naam en het logo bekendgemaakt. Officieel bestaat het sinds 17 augustus 2005. Joomla is voortgekomen uit Mambo CMS van Miro die commercieel verder gingen.

 Op wikipedia staat een uitgebreide geschiedenis beschreven van dit unieke  open source project

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Wim Houtman  

030-8780146  

vCard 

privacy verklaring 

disclaimer  

Joomla webdesigner

joomla website laten maken

open source
open source

Deze website maakt gebruik van cookies
om data verkeer te analyseren én u een optimaal werkende website aan te kunnen bieden.

Ja, ik wil een goed werkende website:

Er wordt geen privacy data van u verzameld bij het navigeren op deze website.

Privacy verklaring

Privacy en veiligheid wordt op deze website optimaal gewaarborgd met SSL

Wim Houtman - WebsiteMet
030-8780146