Joomla Info

Joomla is de open source software welke ik gebruik bij het maken van websites in opdracht. De items onder het menu Joomla Info geven informatie over dit veel gebruikte en geavanceerde CMS.

joomla logo

Wat moet u weten van Joomla?

Als u een website wilt laten maken door een websitebouwer, webdesigner of webbureau hoeft u niets te weten van Joomla. Het is wel van belang om te weten dat er verschillende systemen bestaan die meer of minder in huis hebben zoals Drupal, Typo3 of Wordpress bijvoorbeeld. Bij een eerste gesprek wordt duidelijk of Joomla de beste keus is. Het heeft te maken met wat u wilt bereiken met uw toekomstige website. Zo zal het advies voor Wordpress gegeven worden als het om een eenvoudige website gaat zonder al te veel functionaliteiten.

De verschillende systemen waarmee een website gemaakt kan worden hebben allemaal voordelen en nadelen. Het is niet zo dat er een beste systeem bestaat. Het is wel zo dat het ene systeem beter past bij het doel van een website.

Joomla is open source software welke ik gebruik bij het maken van websites. Voor mij één van de belangrijkste redenen om mij te specialiseren in dit systeem. Het is bovendien een volledig CMS in tegenstelling tot bv Wordpress, maar minder ingewikkeld als Typo3 of Drupal.

Over de volgende onderwerpen heb ik artikelen geschreven (zie ook het Joomla Info menu) ter informatie aan geïnteresseerden: Wat is Joomla, waarom Joomla, doelgroep, updates upgrades migraties, open source , CMS, standaard functies, extensies, V.E.L., Joomla Support, Templates. Zie de items onder het menu Joomla Info.

10

mrt

joomla update 3.9.16

Joomla 3.9.16   Zes security issues met lage pri ....

08

feb

JUG Utrecht

JUG Utrecht Maandag 10 februari komen Joomla gebruikers ui ....

29

jan

joomla update 3.9.15

Joomla 3.9.15 Joomla 3.9.15 update verscheen 28 januari 20 ....

20

nov

offerte bemiddeling

Offerte bemiddeling Offertes aanvragen bij meerdere webbur ....

17

okt

Critic Awards 2019

De Winnaar! Voor de zesde keer op rij is Joomla door het p ....