Downloads aanbieden als marketing strategie

download in ruil voor facebook share like

Downloads aanbieden is een klantvriendelijke service voor bezoekers die (bv) een pdf kunnen downloaden met interessante waardevolle informatie. U wilt graag weten wie die geïnteresseerde bezoekers zijn. Het aanbieden van downloads is met de Joomla extensie OSDownloads een marketing strategie.

De OSDownloads marketingtool werkt eenvoudig: Op een pagina staat een opvallende button met een tekst zoals 'download deze brochure gratis'. Na een click verschijnt in een pop-up venster  'vul hier uw emailadres in'. In ruil voor een waardevol document vraagt u een emailadres. De bezoeker heeft bij het klikken op de download button al een beslissing genomen en is bijna altijd bereid om hiervoor een e-mailadres op te geven in ruil voor het bestand. Voor u goede reden om contact te houden met bv een nieuwsbrief of navraag. Mogelijk een klant.

Het download bestand moet voor de bezoeker wel toegevoegde waarde bevatten, anders is de ruil niet eerlijk. Het werkt dan juist contra productief.

E-mailadres, like, share of telefoonnummer in ruil voor een download

download in ruil voor telefoonnummer

Behalve een e-mailadres kan men ook een share of like vragen met facebook of twitter buttons in het pop-up venster of een telefoonnummer. De ruil kan men verplicht stellen of vrijblijvend houden. Ook kan men allerlei tekst toevoegen over privacy etcetera, maar pas op, dat werkt niet goed. In de praktijk blijkt: Des te minder tekst en uitleg in een pop-up venster vergroot de kans op een succesvolle ruil. Het is de keus van de bezoeker die al een beslissing had genomen door op de download button te klikken. Zo'n beslissing moet je niet verstoren met allerlei tekst en uitleg.

Integratie met mailchimp is mogelijk. De extensie heeft nog meer functies die hier niet besproken zijn. Zie de link in de volgende alinea voor meer informatie op de website van de ontwikkelaars van JoomlaShack.

Uitbesteden aan WebsiteMet

Installatie, configuratie, eventueel aanpassen en testen van OSDownloads kunt u uitbesteden aan WebsiteMet. Er bestaat ook een gratis versie met minder mogelijkheden. Lees wat deze slimme marketing extensie allemaal nog meer kan op www.joomlashack.com/joomla-extensions/osdownloads/  en vergelijk de gratis met de betaalde Pro variant. WebsiteMet installeert altijd pro versies tegen een aantrekkelijk tarief. Voor advies en info: 030-8780146 of e-mail.