Membership Pro, abonnement lidmaatschap

Membership Pro voor Joomla is een extensie (component) waarmee bezoekers zich kunnen inschrijven voor een gratis of betaald lidmaatschap (subscription plans). Met een abonnement krijgt men toegang tot besloten content (downloads, teksten, foto's, video's). Het wordt ook wel gebruikt ter ondersteuning voor online cursussen bijvoorbeeld als extra service bij een cursus op locatie, maar het is geen compleet LMS. Zie het als een goedkoop alternatief voor een LMS met minder mogelijkheden.

Het werkt bijzonder simpel: Leden (onderverdeeld in groepen - ACL) krijgen toegang tot bestanden om te downloaden, kunnen inhoud lezen specifiek voor een gedefinieerde groep, video bekijken etc. In tegenstelling tot de meer geavanceerde online cursussen extensies voor Joomla  maakt MemberShip Pro gebruik van de standaard functionaliteit in Joomla om inhoud te maken (artikel beheer, categorieën en ACL). Een handige oplossing om het beheer van deze extensie simpel te houden voor de beheerder en de kosten te drukken (licenties voor volwaardige LMS systemen met geavanceerde mogelijkheden zijn fors duurder). 

Aan alles is gedacht: Onbeperkte groepen of planningen, op diverse ACL niveau's  (groepen of custom groepen instellen met bepaalde rechten), integratie met betaalsystemen (+50) waaronder iDeal Paypal etc, variabele tijdsduur van abonnementen, verlenging, perfecte integratie met nieuwsbrief (oa MailChimp), download beheer, coupons voor discounts bij inschrijving, integratie en synchronisatie van de ledenlijst met componenten zoals Community Builder, Jomsocial, csv imports, voorraadbeheer van x aantal beschikbare abonnementen of onbeperkt.

De licentie kosten voor MembershipPro zijn rond de € 36,- per jaar als u deze zelf aanschaft. Aanschaf, installatie en configuratie kunt u uitbesteden aan WebsiteMet met interessante korting op de licentie!. Naast de online documentatie manual kunt u de support van WebsiteMet inschakelen. De moeilijkheidsgraad is hoog bij dit soort extensies, tijd en inzicht zijn nodig als u er helemaal zelf mee aan de slag gaat. Wanneer u alles wilt uitbesteden is er eerst overleg, informatie overdracht, strategie planning etc. Advies en info? e-mail of bel  030-87 80 146 voor een afspraak / offerte.

Membership Pro is van Joomdonation

LMS Learning Management System

LMS (Learning Management System) bieden meer mogelijkheden en voorzien in een eenvoudige beheersbare en bovenal consistente opmaak (zoals Guru LMS van iJoomla of Shika van TechJoomla). De kosten voor LMS zijn meestal flink hoger dan voor Membership Pro hoewel OSCampus van JoomlaShack en SP LMS van Joomshaper ook erg voordelig zijn. Om het juiste LMS aan te schaffen moet u eerst weten wat u wil bereiken met het aanbieden van een online cursus. Het zou zonde zijn om er te laat achter te komen dat een extensie niet in een specifieke functionaliteit voorziet welke cruciaal is.