• +31638929109

Joomla Info

Joomla is de open source software welke ik gebruik bij het maken van websites in opdracht. Hier vind u documentatie en waardevolle info over dit veel gebruikte en geavanceerde CMS.

joomla logo

Wat moet u weten van Joomla?

Als u een website wilt is mijn advies om nu te bellen met WebsiteMet. Die weg is vele malen sneller dan alle info te lezen op deze website. Bij een eerste gesprek wordt duidelijk of Joomla de beste keus is. De keuze heeft te maken met wat u wilt bereiken met uw toekomstige website. Of u daar hulp bij nodig hebt zal dan blijken. Alle uitgebreide info op deze website is bedoeld voor degene die er meer van willen weten of nieuwsgierig zijn. Ik kan dat alleen maar aanmoedigen. Het is handig om te weten dat er verschillende systemen bestaan die meer of minder in huis hebben zoals Drupal, Typo3, Wordpress of websitebuilders. Een vrijblijvend informatief en adviserend gesprek zal het snelst werken en het meest opleveren zodat u een goede keuze maakt. Alle werkzaamheden om een website te maken en online te zetten met inhoud gaat u uitbesteden aan WebsiteMet. Zo simpel is het!

Zodra u zelf aan de slag gaat met de inhoud van een website, pas dan heeft u informatie nodig over het gebruik van het Joomla CMS. Die info krijgt u van mij in de vorm van support, telefonisch, op locatie of per e-mail.

De verschillende systemen waarmee websites gemaakt worden hebben allemaal voordelen en nadelen. Het is niet zo dat er een beste systeem bestaat. Het is wel zo dat het ene systeem beter past bij het doel van een website dan een ander systeem.

Joomla is open source software welke ik gebruik bij het maken van websites. Voor mij één van de belangrijkste redenen om mij te specialiseren in dit systeem. Het is bovendien een volledig CMS in tegenstelling tot bv Wordpress, maar minder ingewikkeld als Typo3 of Drupal.

Over de volgende onderwerpen heb ik artikelen geschreven (zie ook het Joomla Info menu) ter informatie aan geïnteresseerden: Wat is Joomla, waarom Joomla, doelgroep, updates upgrades migraties, open source , CMS, standaard functies, extensies, V.E.L., Joomla Support, Templates. Zie de items naar documentatie en informatie onder het menu Joomla Info.

Wat moet u weten van WebsiteMet?

WebsiteMet is een zelfstandig onafhankelijk Joomla specialist. Onder deze naam sta ik, Wim Houtman, ingeschreven bij de KvK sinds 2008. De keuze om mij te specialiseren in Joomla: Ik wil mijn klanten graag het beste bieden. Na grondig onderzoek van de diverse open source systemen om een website mee te bouwen kwam ik tot de conclusie dat Joomla het meest beantwoordde aan de wensen van de klanten die tot mijn doelgroep behoren. Inmiddels hoort daar Wordpress ook bij, maar alleen als alternatief. Support wordt alleen gegeven voor Joomla.

Wordpress heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een prima CMS. Maar wat altijd het grote verschil is geweest sinds de begindagen is nog steeds waar: Wat Wordpress kan, kan Joomla ook en zeker niet andersom. Daarom zal mijn advies welk CMS te kiezen in de eerste plaats Joomla zijn. Voor eenvoudige websites wordt daarvan afgeweken als inzicht en tijd ontbreekt om te leren omgaan met een compleet CMS (Wordpress mist een aantal cruciale standaard functies, één van de redenen waarom het eenvoudiger lijkt).

De reden ligt bij mijn specialisatie van Joomla en de vele handige gratis en voordeligere geavanceerde extensies vergeleken met de gratis en commerciële plugins en templates van Wordpress. De paar uur die nodig zijn om te leren omgaan met een CMS zie ik niet als een bijzonder groot nadeel. Sterker, degenen die de functionaliteiten en structuur van het Joomla CMS begrijpen willen absoluut niet terug naar Wordpress. Het gaat niet alleen om het gebruikersgemak, ook de wijze waarop Joomla is opgebouwd valt zeer in de smaak bij webdevelopers en designers.  

Waarom dan geen Drupal of Typo3, dat zijn toch ook hele goede CMS systemen? Goede vraag en zeker waar. Mijn visie: Omdat je je als allround websitebouwer beter kunt specialiseren in één CMS. Bovendien zijn Drupal of Typo3 bedoeld voor nog meer geavanceerde websites en dat is niet mijn doelgroep.

Waarom geen websitebuilders (Wix enzo)? Deze CMS systemen zijn niet open source, een eerste vereiste voor mij als websitebouwer en dat hoort ook een vereiste te zijn bij website eigenaren. Niet dat zo'n keuze per definitie slecht zou zijn, maar u mist wel heel veel voordelen van een open source CMS. Ik hou de ontwikkelingen op dit gebied wel in de gaten. Closed source CMS kunnen soms een heel goed alternatief zijn voor mensen die alles zelf willen doen. Ook hier geldt: Wat de commerciële websitebuilders kunnen, kan Joomla ook, maar absoluut niet andersom.

 

webdesign logo websitemet

Gegevens
Adm. Helfrichstr. 26
3454XB De Meern
06 3892 9109
kvk 30249185
remittent