website laten maken

Websitebouwer

Een doeltreffende, rendabele website laten maken

Website laten maken, onderhouden, beheren en optimaliseren. Joomla info, advies en support van
Websitebouwer Wim Houtman - WebsiteMet     030 - 8780146   Utrecht - De Meern
Ervaren Joomla webdesign specialist voor up-to-date zakelijke en persoonlijke websites.

Website laten maken

Met Joomla CMS om uw website inhoudelijk te beheren waar u ook bent, met computer, laptop, tablet of mobiel.

Website laten bouwen

Onderhoud uitbesteden

Onderhoud is essentieel voor het optimaal en veilig functioneren. Veilige websites van WebsiteMet

Website onderhoud

Meer rendement

Naast een goede vindbaarheid in zoekmachines is conversie noodzakelijk voor een hoger rendement van uw website.

Ook een hoger rendement?

Joomla templates

Joomla standaard templates worden altijd meegeleverd met Joomla. Die kunnen worden aangepast. Dat gebeurt met overrides waarbij css en html kennis nodig is. De standaard meegeleverde templates zijn altijd goed, maar het is handiger om gebruik te maken van professionele commerciële templates. Soms volstaat een dergelijke template al volledig of zijn er kleine of grotere aanpassingen nodig om aan de wensen te kunnen voldoen. Gratis templates zijn er ontzettend veel. Ik raad deze af voor serieuze websites. Er zit vaak code in  die slecht is voor seo en als er ondersteuning nodig mocht zijn ben je toch weer duurder uit. Toch zijn er wel enkele gratis templates die uitstekend voldoen ( Afterburner van RocketTheme ). Ze zijn meestal van commerciële aanbieders.

Wat is een template? Een template bestaat uit bestanden die de voorstelling van de website verzorgen, zoals de positie van inhoud, menu's, footer en de typografie, kleur. Het bevat instructies voor exacte positionering en opmaak van inhoud in een pagina.

JoomlaShack templatesCommerciële template: Ik maak bijna altijd gebruik van templates ontworpen door JoomlaShackJoomlaXTC en Ordasoft. Bij een opdracht tot het maken van een website zijn deze kwalitatieve templates gratis. Er is keuze genoeg. De template installeren en specifiek aanpassen aan de wensen is onderdeel van de werkzaamheden.

JoomlaXTC logo

Responsive template: Wanneer de template responsive is (dat zijn alle templates tegenwoordig) wordt er gedetecteerd in welke browser of apparaat de pagina getoond moet worden. Alles wordt dan ge-herpositioneerd en opgemaakt voor een prettige gebruiksvriendelijke weergave in een mobieltje of tablet. De weergave kan worden aangepast naar wens en in overleg. Wanneer een template wordt aangepast hebben de veranderingen invloed op desktop, mobiele en tablet weergave. Vaak is er meerwerk nodig om aanpassingen gemaakt voor een desktop view geschikt te maken voor mobiel (of tablet).

Template aanpassen

Bijna altijd wordt er gekozen voor een commerciële template. Er hoeft in principe niets veranderd te worden aan zo'n template. Uniformiteit en conventies vind men over het algemeen prettig. Het biedt meer herkenning en minder afleiding wat conversie ten goede komt. Toch zijn enkele of meerdere aanpassingen vaak juist wel gewenst om de uitstraling van een bedrijf, instelling of persoon te accentueren. De huisstijl kan uitstekend meegenomen worden wanneer de template wordt aangepast.

Mooie website of liever een functioneel ontwerp? Of beide. Aanpassingen krijgen meerwaarde wanneer de veranderingen een positief effect hebben op de conversie. En anders is het zonde van de investering. Een mooie website kan op bewondering rekenen. Dat is leuk. Soms is het ook nodig en gewenst. Maar wanneer het de gebruiksvriendelijkheid in de weg zit is het killing voor de bezoekersaantallen en het rendement. Wil niet zeggen dat een mooie website ook heel functioneel kan zijn.

Een website van een populair modieus muziekgezelschap ziet er geheel anders uit dan de zakelijke website van een boekhouder. De interpretatie van wat mooi is, aantrekkelijk of lelijk is geheel afhankelijk van de doelgroep.

 

Beste gratis CMS

6 november 2017 - Voor de vierde keer op rij is Joomla door het publiek tot winnaar gekozen van de CMS Critic Awards in de categorie Beste Gratis CMS Het is opmerkelijk: Het meest gebruikte CMS Wordpress wordt minder gewaardeerd door het publiek. Er zijn redenen voor, want Wordpress is zeker geen slecht CMS. Het is anders, eenvoudiger. Een reden voor deze opmerkelijk uitslag is dat er vaak een verkeerde keuze gemaakt wordt voor een bepaald CMS systeem gebaseerd op te weinig informatie en aannames.

Een website laten maken vraagt een gedegen voorbereiding. Wanneer u in de toekomst uw website moet uitbreiden is het wellicht handiger en goedkoper om direct te kiezen voor een systeem wat het aan kan. Zo bespaart u veel tijd en kosten. Vraag advies voordat u een keuze gaat maken voor een bepaald CMS.

Meer info over het beste gratis CMSvan 2017

26

juni

joomla 3.8.10

Joomla 3.8.10 Een hele snelle oplossing voor de bug die is geïntroduc...

26

juni

joomla 3.8.9

Joomla 3.8.9 Belangrijk! Update gelijk naar  3.8.10 en sla 3.8.9...

24

mei

AVG

AVG 2018-05-25 De nieuwste privacywet Algemene Verordening Gegevensbe...

23

mei

Joomla update 3.8.8

Joomla 3.8.8 22 mei verscheen joomla 3.8.8. De 5e update in 2018. Het...

18

apr

Joomla update 3.8.7

Joomla 3.8.7 Vandaag 18 april verscheen joomla update 3.8.7. De 4e up...

16

apr

Sleepwet bey bey

Sleepwet FB Referendum sleepwet: 49,4 % tegenstemmers. Waarom deden e...

Contact WebsiteMet  

Wim Houtman  

030-8780146  

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

vCard 

privacy verklaring 

disclaimer  

Joomla webdesigner

joomla website laten maken

open source
open source

joomla websitebouwerVoor bouw, onderhoud en optimalisatie van professionele Joomla websites
Een snelle succesvolle website laten maken / onderhoud uitbesteden ? Bel mij 030-8780146

Deze website maakt gebruik van cookies
om data verkeer te analyseren én u een optimaal werkende website aan te kunnen bieden.

Ja, ik wil een goed werkende website:

Er wordt geen privacy data van u verzameld bij het navigeren op deze website.

Privacy verklaring

Privacy en veiligheid wordt op deze website optimaal gewaarborgd met SSL

Wim Houtman - WebsiteMet
030-8780146