website laten maken

Websitebouwer

Een doeltreffende, rendabele website laten maken

Website laten maken, onderhouden, beheren en optimaliseren. Joomla info, advies en support van
Websitebouwer Wim Houtman - WebsiteMet     030 - 8780146   Utrecht - De Meern
Ervaren Joomla webdesign specialist voor up-to-date zakelijke en persoonlijke websites.

Website laten maken

Beheer uw eigen website met het gebruiksvriendelijke Joomla CMS waar u ook bent, met een computer, laptop, tablet of mobiel en internet toegang.

Website laten bouwen

Website Onderhoud

Onderhoud én snelle betrouwbare hosting zijn nood-zakelijk voor het optimaal en veilig functioneren.
WebsiteMet neemt die zorg uit handen.

Website onderhoud

Meer rendement

Naast een goede vindbaarheid in zoekmachines is conversie noodzakelijk voor een hoger rendement van uw website investering.

Ook een hoger rendement?

Joomla CMS | Content Beheer Systeem

Een CMS is een content beheer systeem waarmee een website vanaf een apparaat verbonden met internet inhoudelijk beheerd kan worden (desktop, laptop, mobiel, tablet). Ook kan het Joomla CMS onderhouden worden middels updates waar het systeem melding van maakt zodra er een nieuwe Joomla versie beschikbaar is én geïnstalleerde extensies (lees: toegevoegde functionaliteit in de vorm van addons, plugins, componenten, modules, templates )

Joomla is super eenvoudig wat betreft inhoud bewerken en toevoegen (tekst afbeeldingen) aan bestaande artikelen die vermeldt staan in menu linkjes op de site. Nieuwe artikelen verbinden aan nieuwe menu-items of een nieuw menu is ietsje moeilijker maar binnen 10 minuten uitgelegd. Je moet het even weten. Als website eigenaar zonder ervaring met een CMS en zonder hulp is er ook prima uit te komen. Het systeem heeft een hulp functie ingebouwd. Bovendien zijn op internet vele instructies en handleidingen te vinden, zijn er boeken over geschreven. En wanneer u de websute laat bouwen door een websitebouwer zal deze u verder helpen

CMS Support

Ik geef gratis CMS support na oplevering van een website op maat. Het duurt ongeveer een uur en kan telefonisch. Ook bij vragen die later bij u opkomen zal ik u te woord staan en geduldig uitleggen wat u moet doen. Uiteraard is die gratis support niet onbeperkt, maar ruim voldoende om de eerste stappen te zetten en verder te komen.

 

Joomla functionaliteit

Functionaliteit en uitbreidingen. Voor het open source Joomla! CMS zijn duizenden extensies ontwikkeld, van simpel tot zeer geavanceerd, van gratis tot vele € . Zonder deze uitbreidingen kan een Joomla website al prima voldoen aan de wensen en net zo professioneel zijn. De standaard functies voldoen hieraan. Het ligt aan kennis en inzicht van de eigenaar, de websitebouwer, webdesigner, webtekstschrijver, seo specialist en marketeer om er een succes van te maken.

Heeft u meer functionaliteit nodig naast de standaard functies ? Er zijn talloze uitbreidingen of extensies voor Joomla beschikbaar. In het CMS worden de functies en extra toepassingen geïnstalleerd en beheerd, evenals de inhoud

Joomla VEL | Kwetsbare extensies

Schadelijke joomla extensies worden vermeldt in VEL, de Vulnerable Extensions List van Joomla.org Ze bevatten ernstige software fouten, onveilige verouderde code of bewust toegevoegde schadelijke code. De laatste categorie betreft de duistere kant van de mensheid maar er bestaat ook een grijs gebied. De kwetsbare uitbreidingen moet u niet gebruiken totdat de ontwikkelaars het probleem hebben verholpen. Het beste is om gebruik te maken van de officiële lijst verzameld op de JED Joomla! Extension DirectoryJoomla! Extension Directory

Wanneer u geen uitbreidingen heeft geïnstalleerd heeft u hier niets mee te maken. Ook wanneer ik voor u de website heb gemaakt hoeft u zich geen zorgen te maken. Wanneer u echter zelf een website beheerd en aan de slag gaat met extensies hoort u op de hoogte te zijn van deze lijst:De Joomla VEL.

Standaard functies

Joomla logo

Voor het open source Joomla! CMS zijn duizenden extensies zijn ontwikkeld, van simpel tot zeer geavanceerd, van gratis tot honderden euro's. Maar zonder deze uitbreidingen kan een Joomla website al voldoen aan de wensen en net zo professioneel zijn.

Joomla standaard functies zijn o.a.

 • Contactformulier (met of zonder  spam beveiliging)
 • SEF url (leesbare, begrijpelijke urls)
 • Meertaligheid
 • Banner advertentie functie (met statistieken)
 • Zoek functie
 • Update functie voor joomla zelf én geschikte extensies
 • Registratie van bezoekers die bepaalde onderdelen van de website mogen bezoeken
 • ACL : definiëren van (sub) groepen geregistreerden die bepaalde onderdelen van de website mogen bezoeken.
 • Functie om extensies te installeren (componenten, modules, addons, plugins, templates, talen) zie de joomla extensies op url
 • Hierarchie voor (super) administrators, beheerders, Auteurs, Redacteuren, Hoofdredacteur
 • meta title tag en meta description tag per menu item om google te voorzien van de belangrijkste info (seo onderdeel)
 • uploaden van afbeeldingen om te tonen in de website.
 • Encryptie ondersteuning php 7.2
 • Router, altijd SEF urls zonder getallen(article ID's) in de url balk.
 • Item bewerkings geschiedenis, oude versie van een artikel bekijken of terugzetten (variabel aantal)
 • Custom Fields, aangepaste velden voor artikelen, handig!
 • Verbeterde werkstroom, intuïtiever zoals artikelen aanmaken via het menu.

Verbeteringen en nieuwe mogelijkheden in Joomla 3.8       Uw website uitbreiden met meer functionaliteit?

Joomla extensies

Joomla extensies zijn uitbreidingen of extra functionaliteiten, onder te verdelen in componenten, modules en plugins of add-ons. Er bestaan een aantal standaard functionaliteiten. die bij Joomla worden meegeleverd. Dat zijn de meest gangbare die in een functioneel basis CMS thuis horen anno 2017. Deze standaard functionaliteit is niet altijd nodig, zoals bij een website met een blog en wat simpele functies (zoals bij Wordpress). Hiermee is direct een verschil opgemerkt tussen deze twee open source CMS. Als een Wordpress site extra functionaliteit nodig heeft wat er niet standaard in zit, wordt zo'n site traag. Dat is bij Joomla ook zo, maar de extra standaard functionaliteit voorkomt dergelijke problemen effectief.

Nederlands

Joomla voorziet in een Nederlandse vertaling . Maar extra extensies zijn niet altijd in het Nederlands. Je kunt dan soms wel zelf een override maken en anders moet je graven in de bestanden van zo'n functie. Bij eenvoudige uitbreidingen is dat niet zo erg, maar bij geavanceerde functionaliteiten waarbij veel Nederlandstalige tekst op de front van de website komt is het wel handig als de component al vertaald is. Die vertaling kun je dan weer aanpassen met overrides als je dat nodig vind (gewoon in het CMS).

Wanneer Joomla niet voorziet in een gewenste functionaliteit wordt er gezocht naar een component, module of plugin of combinaties daarvan. WebsiteMet heeft ruime ervaring met de joomla extensies uit onderstaande lijst.

Op de officiële joomla.org website staat een lijst gepubliceerd met maar liefst 7936  uitbreidingenuitbreidingen, verdeeld over categorieën. Van eenvoudig tot zeer geavanceerd. Bv dynamische formulieren, document management, embed youtube video etc, multimedia galerijen, e-commerce, forum, chat, social communities, kalenders, nieuwsbrieven, banner reclame-systemen google adsense, uitbreiden met forum nieuwsbrief agenda online boekingen video fotogallerij muziek social network business index twitter face-book ads integratie backup webshop SEF SEO WYSIWYG HTML editor formulieren banner. Maar evengoed kan joomla op andere vlakken uitgebreid en verbeterd worden met bv seo extensies, backup extensies, meertaligheid, een betere geavanceerde html editor. Een aantal bekende logo's:

joomla uitbreidingen logo's

Uitbreidingen

Ik heb ervaring met de uitbreidingen genoemd in onderstaande lijst. De lijst is niet volledig en dateerd van enkele jaren terug. Er zijn misschien voor sommige gemelde extensies betere verschenen. Zo staat software van Ordasoft er niet bij waar ik inmiddels goede ervaring mee heb.

naam extensie
omschrijving
Akeeba site-security | backup joomla | non-commercial |
AllVideosAllVideos multi media player | embed media hosted door YouTube, Vimeo, SoundCloud (meer) in artikelen | non-commercial
ccNewsletterccNewsletter content-sharing | nieuwsbrief
Community BuilderCommunity Builder community | uitbreiding van het Joomla! members management system | non-commercial tot op zekere hoogte |
 Hikashop e-commerce shopping-cart webwinkel
Fox Contact Form Fox Contact Form formulier simpel non-commercial (uitbreiding van het standaard contact formulier
 iJoomlaSEO x site management | Joomla SEO gereedschap. Optimalisatie voor zoekmachines X
JCE content editorJCE content editor HTML WYSIWYG editor. Beter en uitgebreidere dan de standaard html editor
JomSocialJomSocial community | social network
JoomanagerJoomanager Directory met gebruiksvriendelijke selecteer / zoekfuncties (onroerend goed, auto's, vacatures)
joomFishjoomFish meertalige website
Joomlashack Joomlashack Deze professionele templates worden door WebsiteMet gebruikt bij het bouwen van een website.
 
JreviewsJreviews Reviews and ratings in artikelen en extensies Community Buillder MyBlog JomSocial
KunenaKunena forum | non-commercial
LifestreamLifestream social media integratie
   
Phoca - Google adsensePhoca - Google adsense affiliate-systems | google-ads non-commercial
Phoca download Phoca download directory documentation | aanbieden van bestanden voor download | n-c
Phoca gallery Phoca gallery foto gallerijen | non-commercial |
Phoca GuestbookPhoca Guestbook gastenboek
RS form proRS form pro formulieren voor email / contact
sh404sefsh404sef site management | SEF url (search engine friendly url's voor Joomla)
SigplusSigplus foto gallerij voor beginner en ver gevorderde.| non-commercial |
Simple MP3 PlayerSimple MP3 Player mp3 player met een lijst van mp3 | non-commercial |
Smartformer GoldSmartformer Gold formulieren voor email / contact
Sobi proSobi pro directory documentation | directory index welke gevuld kan worden door (geregistreerde) bedrijven, personen
VirtuemartVirtuemart e-commerce shopping-cart webwinkel | non-commercial |
   
XmapXmap sitemap generator genereert XML sitemaps compatible met Google, Yahoo, Bing ea | non-commercial |
Beste gratis CMS

6 november 2017 - Voor de vierde keer op rij is Joomla door het publiek tot winnaar gekozen van de CMS Critic Awards in de categorie Beste Gratis CMS Het is opmerkelijk: Het meest gebruikte CMS Wordpress wordt minder gewaardeerd door het publiek. Er zijn redenen voor, want Wordpress is zeker geen slecht CMS. Het is anders, eenvoudiger. Een reden voor deze opmerkelijk uitslag is dat er vaak een verkeerde keuze gemaakt wordt voor een bepaald CMS systeem gebaseerd op te weinig informatie en aannames.

Een website laten maken vraagt een gedegen voorbereiding. Wanneer u in de toekomst uw website moet uitbreiden is het wellicht handiger en goedkoper om direct te kiezen voor een systeem wat het aan kan. Zo bespaart u veel tijd en kosten. Vraag advies voordat u een keuze gaat maken voor een bepaald CMS.

Meer info over het beste gratis CMSvan 2017

18

apr

Joomla update 3.8.7

Joomla 3.8.7 Vandaag 18 april verscheen joomla update 3.8.7. De 4e up...

16

apr

Sleepwet bey bey

Sleepwet FB Referendum sleepwet: 49,4 % tegenstemmers. Waarom deden e...

13

apr

Bey Bey Facebook?

Bey Bey FB? Ondernemers besteden doorgaans veel tijd en energie in ee...

13

mrt

joomla 3.8.6

Joomla 3.8.6 Vandaag verscheen de Joomla update 3.8.6 Er was sprake v...

23

feb

12½ jaar Joomla

Joomla 12½ Joomla bestaat sinds 17 augustus 2005 onder deze naam...

20

feb

Spam Bots

Spam Bots Referral spam bots vervuilen de statistieken in G.A.. Ze ve...

Contact WebsiteMet  

Wim Houtman  

030-8780146  

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

vCard 

privacy verklaring 

disclaimer  

Joomla webdesigner

joomla website laten maken

open source
open source

websitebouwer wim houtman Voor bouw en onderhoud van professionele websites Specialiteiten: Joomla CMS, website optimalisatie, template aanpassingen, webdesign, onderhoud, advies en support
Ook een snelle succesvolle website laten maken?

Deze website maakt gebruik van cookies
om data verkeer te analyseren en u een optimaal werkende website aan te bieden.

Ja, ik wil een goed werkende website:

Er zal geen privacy data van u worden verzameld bij het navigeren op deze website.

Privacy verklaring

Privacy en veiligheid wordt op deze website optimaal gewaarborgd met SSL

Wim Houtman - WebsiteMet
030-8780146