Doelstelling en missie: Met bijzonder veel interesse, motivatie en plezier realiseer ik professionele websites voor particulier en bedrijf.

Allround websitebouwer

Wim Houtman - WebsiteMet. Ik heb mij in november 2008 als zelfstandig websitebouwer ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met mijn bedrijf WebsiteMet. In 2004 had ik een nieuwe uitdaging nodig na mijn werk als video editor en cameraman.

Internet had al geruime tijd mijn aandacht. Items welke werden uitgezonden door RTV Utrecht, kwamen deels ook online te staan op een website gericht op de multi culturele Utrechtse wijk Lombok. Met horten en stoten herinner ik mij. Je had namelijk wel een snelle verbinding nodig om streaming media te kunnen bekijken. Er ontstonden ongekende mogelijkheden voor de rol van media op internet. Mede door de toenemende snelheid en kwaliteit van streaming media, nieuwe geavanceerde hosting technieken en de aandacht van het publiek.

De invloed op maatschappelijke ontwikkelingen was nog vaag, de verwachtingen waren hoog gespannen...

Gedreven door nieuwsgierigheid bestudeerde ik hoe je een website kon maken. Ik startte een studie PHP MySql, XML, HTML, CSS, JavaScript en Flash bij Opatel in Rotterdam. Met die kennis kon ik mijn eerste CMS bouwen voor een klant, een mooie professionele functionele website.

Bij een startende website en webshop bouwer in Gorinchem (destijds WizzBizz) raakte ik onder de indruk van Mambo en kort daarna Joomla CMS, open source en gratis! Het was geavanceerder dan ik ooit zou kunnen bouwen. Een dergelijk professioneel CMS met zoveel mogelijkheden is in feite onbetaalbaar. Open Source projecten zoals PHP, MySql samen met CMS-systemen die daar gebruik van maken hebben het succes van websites voor iedereen binnen handbereik gemaakt.

Overtuigd van de vele voordelen van Joomla startte ik in 2008 mijn bedrijf WebsiteMet om websites te bouwen voor verschillende doelgroepen, particulieren en bedrijven.

Open Source: Zonder open source software zou mijn werk als websitebouwer en adviseur niet zo professioneel kunnen zijn als nu. Ik ondersteun de open source community daarom van harte en pas deze toe in de praktijk door kennis te delen. Open source geeft een enorme boost aan de verspreiding van kennis, informatie, economie, werkgelegenheid en maatschappelijke ontwikkeling, Het is niet beter dan closed source, maar schept wel meer perspectief en mogelijkheden.

Websites zijn nooit klaar, zo ook mijn studie en onderzoek naar onder andere diverse mogelijkheden op gebied van seo, conversie en marketing.

Wim Houtman is

Joomla Specialist