Nieuws blog van WebsiteMet over recente ontwikkelingen en wetenswaardigheden over Joomla, security updates, wetgeving en internet, valkuilen, do's and dont's,  social network en social media, Google Analytics en oplossingen voor spam in uw GA statistieken van fake visitors.

Zodra een nieuwe security update van Joomla wordt uitgegeven wordt het hier vermeldt

 

Joomla 3.8 update

Joomla!  3.8, de laatste in serie 3. Deze nieuwe versie bevat meer dan 300 verbeteringen aan het CMS, met twee primaire hoofdfuncties gericht op ontwikkelaars: het nieuwe routingsysteem en het begin van een voorwaartse compatibiliteitslaag met Joomla! 4.0. Daarnaast zijn twee beveiligingsproblemen opgelost.

Lees meer: Joomla 3.8 update

Nominatie beste gratis CMS 2017

Joomla nomineren voor het beste gratis CMS 2017 kan hier tot 27 augustus: https://www.cmscritic.com/awards/2017-web-nominations/  In september kan er worden gestemd op de winnende nominaties

Het betreft een bug fix voor joomla, versie 3.7.5 verschenene op 17 augustus 2017

Lees meer: Joomla! 3.7.5 update

Het groene slotje

Het groene slotje voor de url in de adresbalk van de browser wordt inmiddels door de meeste website bezoekers geïnterpreteerd als teken van veilig internetten. Maar is dat ook zo? Nee. Is het dan allemaal onzin? Daarop is het antwoord ook nee. Er is veel verwarring rond de versleutelde internet verbinding. Hoe zit het dan met die internet veiligheid. Een korte uitleg wat SSL is en waarom je altijd op je hoede moet zijn, ook bij groene slotjes.

Lees meer: SSL en veilig internetten?

Joomla! 3.7.4 is 25 juli 2017 vrijgegeven. Een aantal security issues werden verholpen evenals verschillende bugs.

Lees meer: Joomla! 3.7.4 update

Joomla! 3.7.3 update

Joomla! 3.7.3 is nu beschikbaar sinds 4 juli 2017. Dit is een beveiligingsversie voor de 3.x-serie Joomla! Die beveiligingslek kwetsbaarheden bevat en meer dan 230 bugfixes en verbeteringen. We raden u aan om uw sites onmiddellijk bij te werken.

Lees meer: Joomla! 3.7.3 update

Help, mijn mobile gaat niet meer uit

Help, mijn mobile gaat niet meer uit. Een probleem wat vaker voorkomt dan u denkt. Het zal wel hoor ik u denken. Maar het gaat ergens anders over: Featured Snippets. Weer iets nieuws? Nee bestaat al een tijd en u heeft het vast wel eens gezien bovenaan in de Google resultaten. Het onderwerp van dit artikel zeker na de lees verder button is een flauw grapje, maar wel een serieus onderzoekje om het bericht na de lees knop in de Featured Snippets te krijgen van de Google zoekmachine op de vraag Hoe zet ik mijn mobiel uit? Een vraag die zelden gesteld wordt aan google neem ik aan (hoewel ... sommige vragen die aan google gesteld worden zijn soms onbegrijpelijk, hilarisch, komisch of absurd. Met de automatisch aanvullen suggesties in google search kunt u veel te weten komen over het zoekgedrag van de Nederlander).\

Dit gedeelte van het artikel is natuurlijk in SEO opzicht verkeerd. De titel gaat niet over de inhoud. Het gaat om wat er na de lees verder knop komt. Leuk filmpje erbij, kijk even.

Lees dus gerust verder, maar zoek eens op de vraag in google met:  Hoe zet ik mijn mobiel uit? Ik ben heel benieuwd of het artikel na de lees verder knop bovenaan in google komt als aanbevolen antwoord op de vraag Hoe zet ik mijn mobiel uit. Het zal niet direct in de Featured Snippets terecht komen en misschien ook wel nooit. Daar is dit onderzoekje ook voor. Om een genomineerde plaats te krijgen als Google  FS   moet je eigenlijk ook een hoog geindexeerde expert of website zijn bij Google op het gebied waarop je antwoord geeft op een specifieke vraag. Ik geef het dus weinig kans, ik weet niet zoveel van de werking van mobile phones. Vandaar die hamer.

Wat zijn Featured Snippets eigenlijk?

En hoe doe je dat? Dat wordt mijn volgende blog artikel.

Perpetuum mobiel uitzetten

Vandaag 23 mei verscheen alweer een joomla update 3.7.2. Het betreft bug fixes. De update is 5 dagen na de vorige. Soms gebeurd er maanden niets en dan plotseling kort na elkaar enkele updates.

Zelf doen of laten doen? Als u er geen raad mee weet kan ik advies geven.

Joomla update 3.7.1

Joomla update 3.7

Joomla 3.7 verscheen gisteren, 25 april 2017. In het CMS krijgt u een melding bovenaan de pagina en kunt u Joomla updaten zie afb. joomla update naar 3 7 0

Lees meer: Joomla 3.7update

AMP

AMP of Accelerated Mobile Pages is het project van google met doel het aanbieden van een eenvoudige weergave van website pagina's op mobiele telefoons. Die pagina's laden supersnel, optimaal. Ze zijn herkenbaar in de zoekopdrachten op een mobiel met de vermelding AMP. Lang niet alle websites zijn hiervan voorzien. Een websitebouwer moet extra code toevoegen die tegen de google zoekmachine zegt dat er AMP pagina's bestaan. Pas dan zullen bezoekers deze uitgeklede pagina's kunnen zien. Ook op desktop zijn deze pagina's te bekijken, maar dienen eigenlijk meer ter controle. Voeg  /amp  (met de slash fw)  toe in de adresbalk aan het einde van de url als u deze pagina leest op een desktop, dan verschijnt de mobiele weergave.

Het project is ergens in 2015 gestart. Wordpress had hier al snel profijt van vanwege een handige plugin. Ook voor Joomla bestaat er een gratis plugin die de meest elementaire code toevoegt. Te vinden bij de de joomla extensions op joomla.org.

AMP logo

Responsive websites

Ho maar wacht eens even we hebben toch responsive websites? Ja, maar toch kunnen deze websites een overdaad aan diverse en vaak ondanks alle inspanningen overbodige broncode bevatten. Maar het belangrijkste nadeel zijn vaak de popups of advertenties, slideshows, video's, grote afbeeldingen. Er staat een leuk filmpje op https://www.ampproject.org/learn/overview/  wat een nadeel is van een langzaam loadende website op mobiel als je op de bus staat te wachten. De oplossing van Google: AMP Het dwingt de website alleen de meest elementaire onderdelen te laden. Het gaat om de inhoud (en dat is niet opmerkelijk)

Waarom dan toch AMP als je website al een snelle responsive template bevat, zoals deze website?

AMP en hoger in google AMP

Joomla 3.6.5 security update

De meest recente Joomla versie is  3.6.5 sinds 13 december 2016.

joomla 3 6 5 security update

 

joomla 3.6.5 update - Joomla update 3.6.5

Language Spam in Google Analytics

Sinds een paar weken gebruiken spammers de taal en beïnvloeden daarmee uw google analytics statistieken. In plaats van een nl-NL of en-GB  ziet u dan dit staan:  Secret.ɢoogle.com You are invited! Enter only with this ticket URL. Copy it. Vote for Trump!  Klik daar niet op, negeer het, kijk naar het aantal bezoeken. Die hebben uw website niet bezocht. Er is een oplossing om deze spammers te filteren. Lees verder voor meer info how to ..

ghost spam

 

Language Spam in Google Analytics Language Spam

Joomla 3.6.4 security update

Deze security release update kan geactiveerd worden met 'one click' via het CMS De meest recente Joomla versie is  3.6.4 sinds 25 oktober 2016

joomla 3 6 4 release

 

joomla 3.6.3 update - Joomla update 3.6.4

Joomla 3.6.3 update

Deze update kan geactiveerd worden met 'one click' via het CMS (vanaf versie 3.6.0 en anders eerst updaten naar 3.6.0)

De meest recente Joomla versie is  3.6.3 sinds 18 oktober 2016

j

 

joomla 3.6.3 update - Joomla update 3.6.3

Joomla 3.6.2 update

Deze update kan geactiveerd worden met 'one click' via het CMS (vanaf versie 3.6.0 en anders eerst updaten naar 3.6.0)

De meest recente Joomla versie is  3.6.2 sinds 4 augustus 2016

update joomla 3 6 2

 

onderhoud uitbesteden - Joomla update 3.6.2

Joomla 3.6 update

Joomla 3.6 is gearriveerd. Het betreft een update vanaf joomla 3.5. of minimaal 3.0 De update kan simpelweg geactiveerd worden met 'one click' via het CMS  Maak eerst een backup van de website en database voor de zekerheid.

De meest recente Joomla versie is  3.6 (12 juli 2016)

joomla 3 6 update

 

Laat u dit onderhoud liever door een specialist verzorgen,  wilt u de update (of misschien wel een upgrade) uitbesteden? Bel mij op 030-8780146 voor meer info.

Website onderhoud uitbesteden - Joomla update 3.6

Mand!

mand tichelaarOmroep Maxim. De mand van Tichelaar  Met dank aan 'SEO goeroe' Maxim Hartman. Mand!  Wees kort en bondig maar geef uitgebreid info als de motivatie is gewekt en aandacht daar is. Ik ben geen SEO specialist. Ik lees er heel veel over en test uit in de praktijk. Iedereen mag zich overigens SEO specialist noemen. De besten hebben ook oog voor conversie, seo internet marketeers. Want aan veel bezoekers heb je niet zoveel als ze niets kopen of binnen twee seconden weer weg klikken.

Ik geef seo tips en beschrijf een aantal factoren die mee kunnen spelen bij een hogere of lagere positionering in de zoek resutaten van Google. Te vinden op seo tips en factoren

De mand van Tichelaar | SEO tipsSEO Mand

Dokter Joomla! XXL in De Meern Utrecht

dokter joomlaIn de zomer gaan de Joomla bijeenkomsten door in De Meern, eerstvolgende op 11 juni. Dit keer een uitgebreide Dokter Joomla XXL. Voor vragen, problemen, tips etc. over Joomla met doorgewinterde experts en absolute beginners en alle niveaus daartussen in. Joomla! We doen het samen

JUG bijeenkomst Dokter Joomla Utrecht

Joomla 3.5 update zelf doen of uitbesteden?

Joomla 3.5 is gearriveerd. Het betreft een update vanaf joomla 3.4. De update kan simpelweg geactiveerd worden via het CMS (als de webhosting het toelaat en anders zijn er alternatieve update procedures die wat omslachtiger zijn, maar ook werken. Zie https://docs.joomla.org/J3.x:Upgrading_from_Joomla_3.4.x_to_3.5/nl ) Let er wel op dat alle extensies of extra geïnstalleerde functionaliteiten met Joomla 3.5 overweg kunnen. Voor wat betreft de update vanaf 3.4.8 zal het weinig problemen opleveren, maar wanneer u een webshop of ingewikkelde website heeft met veel geavanceerde functies  zou ik toch erg voorzichtig zijn en eerst de documentatie lezen van die exstensies op websites van de betreffende ontwikkelaars. Maak ook in alle gevallen eerst een backup van de website en database voor de zekerheid.

De meest recente Joomla versie is  3.5.1 (7 april 2016)

joomla35

 

Laat u dit onderhoud liever door een specialist verzorgen,  wilt u de update (of upgrade) uitbesteden? Dat kan, lees verder ...

Website onderhoud uitbesteden - Joomla update 3.5

Joomla update 3.4.7 en 3.4.8

Joomla update 3.4.7 Er is een Joomla security release gepubliceerd door de Joomla.org. Updaten naar 3.4.7 is het advies

joomla releases 348De update naar 3.4.8 (van 24 december) is een bug fix release.

PHP versie minimaal 5.4.45 Minstens zo belangrijk is de php versie waar Joomla gebruik van maakt. Onder het tabje Systeem in het Joomla CMS kunt u bij systeeminformatie checken welke php versie actief is voor uw website. Wanneer daar een lagere php versie dan 5.4.45 staat vermeld moet u kijken of u deze versie kunt veranderen bij uw webhoster (via een cpanel of iets dergelijks) . Kan dat niet dan moet u vragen aan de webhoster of zij de php versie kunnen aanpassen. Doen zij dit niet dan moet u overwegen een andere webhoster te kiezen.

Voor oude Joomla versies kan een nieuwe php versie zoals 5.6  wel eens niet werken. U krijgt dan allerlei waarschuwingen (warnings en deprecated meldingen) op de website zelf. Die kunt u wel (laten)  uitschakelen, maar dan is het probleem nog niet verholpen. Gewoon de laatste Joomla versie gebruiken bij een goede webhoster is het beste advies. U kunt mijn hulp inroepen. Nog een tip  Wanneer u geen artikel meer kunt bewerken (unable to edit after update Joomla). lees verder →

artikel bewerken lukt niet meer - Joomla update 3.4.7

0
0
0